Çarpıp kaçtığı lisesi öldü, önce tutuklandı sonra salıverdi

Güncelleme Tarihi:

Çarpıp kaçtığı lisesi öldü, önce tutuklandı sonra salıverdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 12:05

Ankara’da, liseli Batuhan Tahtalı, kendisine çarpan otomobil nedeni ile yaşamını yitirdi. Tahtalı’nın ölümüne neden olan otomobilin şoförü, çarpmadan sonra olay yerinden kaçtı. Esrar kullandığı anlaşılan şoför, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı; ancak, yapılan itiraz sonrası tekrar salıverildi. Tahtalı’nın ailesi savcılığa başvurarak karara itiraz etti.

Haberin Devamı

Ankara Akyurt’ta yaşanan kaza 21 Eylül gecesi yaşandı. Kazaya karışan otomobili Erkan Fidan (26) kullanıyordu. Tutanaklara göre saat 00:10’da yaşanan olay esnasında Tahtalı da evlerinin yakınındaki yolda bisikleti ile tur atıyordu. Fidan’a göre, Tahtalı bisikletini yanlış yöne kırarak kazanın olmasına nende oldu.
Çarpma sonrası Tahtalı’nın bisikleti bir yana bedeni bir yana düştü. Fidan, çarpmadan sonra araçtan indi; Tahtalı’nın nabzına baktı. O sıra 112 Acil Servisi'ni arayan Fidan, kendi ifadesi ile, paniğe kapılarak olay yerinden kaçtı. Bir süre sonra tekrar kaza yerine dönen Fidan, Tahtalı’nın başında 4 kişi toplanmıştı. Tahtalı hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı.

SANIK AVUKATI: ÖLEN KUSURLU
Kazaya ilişkin hazırlanan trafik tespit raporuna göre Fidan asli kusurlu olarak kayda geçti. Fidan, savcılığa sevk edildi. Soruşturmaya bakan Savcı, Fidan’ı, tutuklanması talebi ile Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti. Fidan Akyurt Sulh Ceza Hâkimliğlinde yaptığı savunmada, kasten bir suç işlemediğini, tutuksuz yargılanmayı talep etti. Fidan’ın savunmasını üstlenen iki avukatından Ahmet Mutlu, kazada yaşamını yitiren Tahtalı’nın kusurlu olduğunu belirterek “Bisikletlinin (Batuhan Tahtalı) kusur oranı daha yüksekti” dedi.

Çarpıp kaçtığı lisesi öldü, önce tutuklandı sonra salıverdi

ÖNCE TUTUKLAMA SONRA TAHLİYE
Hâkimlik, Erkan Fidan’ın tutuklanmasına karar verdi. Ancak, Fidan adına yapılan itirazı değerlendiren hâkimlik, Fidan’ın tahliyesine karar verdi. Gece bekçisi baba ve ev kadını bir annenin 4 çocuğundan biri olan Batuhan Tahtalı’nın ölümü aileyi şoke ederken, Erkan Fidan’ın tahliye edilmesi aileyi bir kez daha yıktı.

ESRAR KULLANDIĞI BELİRLENDİ
Tahtalı ailesi adına Akyurt Cumhuriyet Başsavcılığı’na itiraz başvurusu yapan Av. Mehmet Erkan Akkuş, Fidan’ın kaza anında uyuşturucu ve alkollü olduğunu bildirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü Ankara Kriminal Laboratuvarı Müdürlüğü Uzmanlı Raporu’na göre, Fidan’ın kanında uyuşturucu madde (esrar) tespit edildi. İtiraz dilekçesinde, Tahtalı ailesinin, adaletin yerini bulmasını beklediği vurgulandı. 

YARGIYA GÜVENSİZLİĞE YOL AÇAR
Av. Akkuş, ölümlü kaza ile ilgili Hürriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada ise "Bu elim olayı kaza nitelendirmek kamu vicdanına aykırıdır. Uyuşturucu madde kullanarak direksiyona geçmek bilinçli taksir ile ölüme neden olmaktır.

Çarpıp kaçtığı lisesi öldü, önce tutuklandı sonra salıverdi

Ceza yargılaması uygulamalarında biraz dahi mağdurlarda oluşacak infiale göre de karar vermelidir. Burada mahkeme, en azından kamu vicdanı için, şüpheli tahliye etmemesi gerekirdi. Takdir yetkisi, uyuşturucu alarak araç kullanan şüpheli lehine kullanmıştır. Acılı ailede, yargıya güvensizliğin baş göstermesi daha büyük infiale neden olan olaya vücut verir” dedi.

dgokce@hurriyet.com.tr



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!