Ölüm yolları haritalandı

Güncelleme Tarihi:

Ölüm yolları haritalandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2013 01:26

Bayramda trafik terörüne “dur” demek için havadan, karadan denetimler artırılıyor.

Haberin Devamı

Ölüm yolları ve kör noktalarının haritası çıkarıldı. Buralarda 24 saat denetim var. Yolcu otobüslerinin kurallara uymaları, hız limitleri aşmamaları için yolcu görünümlü “muhbir polis” kullanılıyor.

EMNİYET Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanı Hamza Altıntaş, özellikle bayram tatillerinde artan kaza ve ölümlerin önüne geçmek için aldıkları tedbirleri Hürriyet’e anlattı: “Bu yılki sloganımızı ‘Trafik terörüne sıfır ölüm’ olarak belirledik. Trafik terörüne kurban vermemek için havadan da denetim yapacağız. İstanbul-Bursa-İzmir- Antalya -Adana-Kayseri-Sivas-Samsun Karayolları’nda 8 ekiple karayolunda, Bolu-Afyon-Adana Karayolu’nda 3 ekiple helikopterle havadan, merkezden görevlendirilen toplam 56 personelden oluşan 22 ekiple denetim yapılacak. Havadan yapılan denetimde trafik yoğunluğu, kazalar anında merkeze bildirilerek gereken önlemlerin alınması sağlanacak.”

Haberin Devamı

OTOBÜSLERE POLİS MUHBİR

“Şehirlerarası otobüs firmalarının fazla yolcu, korsan tabir edilen yetkisiz, yetersiz ve uygun olmayan araçlarla taşıma yapmaması içinde yeni önlemler alındı. Sürücülerin yorgun, uykusuz, hız ve alkollü araç kullanmalarının önüne geçmek için de otogar giriş çıkışlarında denetimler yapılacak. Belirlenen karayolu güzergahlarında sivil polisler, yolcu gibi otobüslere binecek, hata yapıldığında müdahalede bulunacak, en yakın denetim yerine de bilgi aktaracak. Uzun yoldan gelen ve uykusuz sürücüler durdurularak dinlenmeleri sağlanacak. Özellikle uzak mesafeli seyahat eden sürücüler denetim noktalarında veya uygun alanlarda, hareket etmeleri, el ve yüzlerini yıkamaları veya araçlarını kontrol etmeleri amacıyla araçlarında indirilerek kendilerine gelmeleri sağlanacak. Belli bir süre dinlenmeleri sağlandıktan sonra yola devam etmeleri istenecek.”

SİVİL POLİSLER TRAFİKTE

“‘Sevdiklerinizden hızla ayrılmayın’ sloganıyla hız limiti aşanlara anında müdahale edilerek gerekli cezai işlemler uygulanacak. Trafik Elektronik Denetleme Sistemleri (TEDES) kurulan il ve güzergahlarda yaklaşık 395 noktada, bin 51 kamera, hız ve kırmızı ışık ile kontroller kesintisiz sürecek. Sivil ve resmi ekiplerimiz seyir halinde olacak. Karayolu güzergahında trafik kazası, araç arızası gibi olumsuzluklarda karayolunun kapanması veya trafik sıkışıklığına sebep olacak olumsuzlukların kısa sürede müdahale edilerek kaldırılması amacıyla da çok sayıda çekici ve kurtarma ekibi de hazır bulundurulacak. 155 polis hattına yapılacak ihbar ve müracaatlar anında değerlendirilerek gerekli koordinasyon, ekip görevlendirilmesi veya yardım ihtiyaçları karşılanaktır.”

Haberin Devamı

445 videolu radar var

4 gün boyunca 17 bin 567 trafik polisi görevde. Gündüz 445’i video-kameralı radar, 3 bin 226 ekip, 979 yaya görevli ve gece 69 video kameralı radar, bin 300 ekip, 135 yaya görevli denetim yapacak.

2012’de 74 ölüm

2012 yılında 4 günlük Ramazan Bayramı tatilinde meydana gelen 56 ölümlü trafik kazasında 74 kişi hayatını kaybetti. 1785 yaralamalı trafik kazasında ise 4 bin 61 kişi yara-lanarak hastane-
lere kaldırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!