Ölüm yetkisi 2003’ten beri var

Güncelleme Tarihi:

Ölüm yetkisi 2003’ten beri var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2011 00:00

Rusya devletinin kendi istihbarat servisine, başka ülkelerde suikast düzenleme izni verdiği ortaya çıktı.Birçok esrarengiz cinayeti açıklaması beklenen ve bu suikastların temelini oluşturan yönergenin, Zeytinburnu’nda öldürülen üç Çeçen komutanın da kaderini belirlediği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

RUS istihbaratının, ülke sınırları dışında bulunup da Rusya Devleti için büyük tehlike arz ettiğine inanılan kişilerin infaz edilmesi yetkisine sahip olduğu ortaya çıktı. Sovyetler Birliği’nin çökmesinden sonra KGB’nin yerini alan istihbarat örgütü Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB) de, yetkiyi sağlayan 19 Mart 2003 tarihli yönergeye dayanarak infazları gerçekleştirdiği sanılıyor. Daily Telegraph Gazetesi’nin ele geçirdiği yönerge kapsamında Ruslar, özel imha timi kurmuş. Genelgenin amaçları, “Gözlem, kimlik belirleme, Rusya Federasyonu’na geri döndürme” olarak sıralanırken, “özel emirler söz konusu olduğunda, eski Sovyet ülkelerinde ve Avrupa Birliği’nde bulunan yasadışı terör örgütü liderlerinin Rusya’yı illegal yollarla terk ettiği gerekçesiyle imha edilmesini” de yöntem olarak belirleyebileceği
yer alıyor.

Haberin Devamı

Emir Rus devletinden
Eski KGB ajanı Aleksander Litvinenko’nun 2006 yılında Londra’da zehirlenerek öldürülmesini araştıran Lord Kenneth MacDonald da, önceki gün Sunday Times gazetesine yaptığı açıklamada, “Bugün artık hiç şüphem kalmadı. Andrey Lugovoy Litvinenko’yu Rusya devleti talimatları ve emriyle öldürmüştür” demişti.

Zeytinburnu da tim işi
Daily Telegraph’ın haberinde, geçtiğimiz ay İstanbul’da esrarengiz bir suikaste kurban giden Çeçen komutanlar Musaev Berkhazh, Rüstem Altemirol ve Zaurberk Amriev’in akıbetinin de bu yönergeden kaynaklandığı iddialı bir dille vurgulandı.
Çeçen komutanlar 16 Eylül günü Zeytinburnu’nda öldürülmüş, Rus ajanlarınca gerçekleştirildiği sıkça dile getirilen esrarengiz suikast, kamuoyunda merak uyandırmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!