Ölüm orucunda 50. gün

Güncelleme Tarihi:

Ölüm orucunda 50. gün
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

Cezaevlerinde tutuklu ve hükümlülerin sürdürdüğü ölüm orucu 50. gününe girdi. 245 kişi süresiz açlık grevini sürdürürken 199 kişi ise ölüm orucunda.

Eylemin 50.gününde cezaevlerindeki son durum ise şöyle:

İzmir: Buca cezaevindeki eylemcilerin sağlık durumlarının şimdilik tehlike arzetmediği bildirildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Mesutoğlu, Buca Cezaevi'nde 4 kişinin ölüm orucunu, 2'sinin ise süresiz açlık grevini sürdürdüğünü belirterek, ''Açlık grevindeki 6 mahkumun kritik sınıra yaklaşmaları söz konusu değil'' dedi. Mesutoğlu, açlık grevinde olan mahkumlarla bire bir görüştüklerini ancak öne sürülen isteklerin, devletin yetkisi dahilinde olduğu için görüşmelerin sonuç vermediğini kaydetti.

Aydın: Nazilli E tipi cezaevindeki 10 hükümlünün daha açlık grevine başladığı bildirildi.

Aydın Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Nazilli E Tipi Cezaevi'nin 8. ve 14. koğuşlarındaki 10 hükümlü, bu sabahtan itibaren 3'er günlük dönüşümlü süresiz açlık grevine başladıklarını belirtti.

Bu arada, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Aydın il binasında basın açıklaması yapan Cennet Demirel, Fatma Zengin ve Bahri Yusufoğlu adlı üç hükümlü yakını, Aydın E Tipi Cezaevi'nde ölüm orucunda bulunan 6 hükümlüye destek olmak amacıyla kendilerinin de ölüm orucuna başladıklarını duyurdular.

Çankırı: Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Ertem Türker, ''Çankırı E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 55 kişi açlık grevinde, bunlardan 12'si ölüm orucunda. Cezaevinde durum normal'' dedi.


24 cezaevinde ölüm orucu
Eski eylemciler: Ölüm oruçları kritik aşamada
Aileler Köşk'te
Öğrencilerden F tipi protestosu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!