Ölüm orucunda 2 mahkûm daha öldü

Güncelleme Tarihi:

Ölüm orucunda 2 mahkûm daha öldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2001 00:00


Haberin Devamı

Ölüm oruçlarında dün iki kişi daha ölürken, Batı bu konuda Türkiye'yi yakın sorgulamaya aldı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi heyeti dün başta Adalet Bakanı olmak üzere yetkililerle konuyu görüştü. Adalet Bakanı'nın bugün de AB büyükelçileriyle öğle yemeğinde biraraya gelerek konuya ilişkin bilgi aktarması bekleniyor.

22’NCİ ÖLÜM

AİHM heyeti dün sabah Ankara'da temaslarına başlarken, ölüm oruçlarında 21. ölüm haberi dün sabah, İzmir'den geldi. Yasadışı MLKP örgütüne üye olduğu iddiasıyla 12.5 yıla hükümlü olan Çorum Osmancıklı 32 yaşındaki Hüseyin Kayacı, ölüm orucunun 148. gününde, dün sabah Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. 22. ölüm ise öğleden sonra Ankara'da oldu. Ankara Numune Hastanesi'nde tedavi gören Cafer Tayyar Bektaş, eyleminin 200. gününde yaşamını yitirdi.

Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, bugün AB büyükelçileriyle öğle yemeğinde bir araya gelecek. İsveç'in Ankara Büyükelçiliği'ndeki yemekte ağırlıklı konuyu ölüm orucu, yargı reformu, insan hakları ağırlıklı konuyu oluşturacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!