'Ölüm orucuna teşvik' TBMM'de

Güncelleme Tarihi:

Ölüm orucuna teşvik TBMMde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2002 13:47

TBMM'nin bu haftaki gündemindeki ağırlıklı yeri, ölüm orucuna teşvike ceza öngören tasarının da aralarında bulunduğu 4 yasal düzenleme oluşturuyor.

TBMM Genel Kurulu'nun 29 Ocak Salı günkü birleşiminde, madencilik sektörü ile bor ve altın madenleri hakkındaki araştırma önergeleri ele alınacak.

Genel Kurul'un Çarşamba günkü birleşiminde de geçen hafta görüşmeleri yarım kalan, Denizcilik Müsteşarlığı'nın teşkilatına ilişkin yasa tasarısı ele alınacak. Tasarı üzerindeki görüşmelere, 5'inci maddenin oylanmasıyla devam edilecek. Bu tasarı yasalaştığı takdirde aynı gün sırasıyla, Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Eğitim Merkezleri kurulmasına ilişkin tasarı, hükümlü ve tutukluları açlık grevine veya ölüm orucuna teşvik edenlerin hapis cezasıyla cezalandırılmasını öngören Türk Ceza Kanunu ve Hapishane ve Tevkifhanelerin İdaresine İlişkin Tasarı, trafik cezalarının arttırılmasını öngören tasarı ile yabancı kamu görevlilerine rüşvet verilmesini yaptırıma bağlayan tasarı ve Kadının Statüsü ve Sorunları Genel Müdürlüğü'nün teşkilat ve görevleri hakkındaki tasarı ele alınacak.

Genel Kurul, geçen hafta alınan Danışma Kurulu kararı uyarınca bu hafta salı, çarşamba ve perşembe günleri 14.00-20.00 saatleri arasında çalışacak.

Siyasi partilerin salı, çarşamba ve perşembe günlerinde yapılacak Meclis grup toplantılarında son gelişmeler değerlendirilecek.

UYUM YASA TASARILARI

Öte yandan, ''Uyum Yasa Tasarıları'' olarak adlandırılan tasarılar arasında bulunan MGK'nın yapısı ve kararlarına ilişkin değişiklik öngören tasarı ile Anayasa'da yapılan değişikliklere paralel olarak Türk Ceza kanunu (TCK), Terörle Mücadele Yasası (TMY), DGM Yasası ve Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu'nda (CMUK) hakları genişletici yönde değişiklikler öngören yasa tasarısı da iktidar partilerinin anlaşmaya varması durumunda bu hafta Genel Kurul gündemine getirilebilecek. Ancak bunun için Danışma Kurulu'nda karar alınması gerekiyor.

ÖĞRENCİ İNTİHARLARI

TBMM Milli Eğitim Komisyonu, 30 Ocak Çarşamba günü yapacağı toplantıda, son zamanlarda kamuoyunda çok tartışılan öğrenci intiharlarını görüşecek.

Komisyon Başkanı Abdurrahman Küçük, geçen hafta yaptığı açıklamada, intihar olaylarının eğitim kurumlarını töhmet altında bıraktığını belirterek bu hafta çarşamba günü yapılacak toplantıda bu konunun ele alınmasını önermişti.

AYDIN HAKKINDAKİ SORUŞTURMA KOMİSYONU

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın hakkındaki iddiaları araştırmak üzere kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu da 29 Ocak Salı günü yapacağı toplantıda, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Ali Helvacı ile Karayolları Genel Müdürü Dinçer Yiğit'i dinleyecek. Komisyon, 31 ocak Perşembe günü de toplanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!