Ölüm emri Bayık'tan

Güncelleme Tarihi:

Ölüm emri Bayıktan
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2000 00:00

Terörist Cemil Bayık'ın, konuşmasını sızdırdığından şüphelendiği terör örgütü mensubu 7 kişiyi kurşuna dizdirdiği bildirildi.
Haberin Devamı

Bayık'ın öldürttüğü biri kadın 4 teröristin Musa Kapıcı, Ahmet Karademir, Osman Sıla ve Sedat Durdu olduğu, bunların Kandil Dağı'nda topluca gömüldüğü öğrenildi.

Terörist Bayık'ın, Kandil Dağı'nda yaptığı bir konuşmanın basına yansımasının ardından, konuşmaya tanık olanlar hakkında soruşturma açtırdığı ifade edildi. Soruşturma sonucunda, nasıl bilgi sızdığı konusunda kanıt elde edilemediği halde, sözde mahkemece düşmanla işbirliği yapmak suçlamasıyla 7 teröristin idama mahkum edilerek, kararın 11 Ekim'de kurşuna dizilme yoluyla infaz edildiği belirtildi.

Bayık'ın, 7 teröristi, kendisini sözde Başkanlık Konseyi üyeleri karşısında zor durumda bıraktığı için öldürttüğü bu arada, terör örgütü PKK'da, ölen teröristlerin defin şekli ile ilgili tartışmanın yaşandığı öğrenildi. Örgütün, gerek güvenlik güçleriyle çıkan çatışmalarda, gerek kendi yaptığı infazlarda ve diğer nedenlerle ölen mensuplarını dini tören yapmadan, toplu mezarlarda defnetme uygulamasının, örgütün bazı sözde üst düzey yöneticilerinin tepkisine neden olduğu kaydedildi. Bu kişilerin Başkanlık Konseyi'ne konuyla ilgili şikayette bulundukları, ancak bu şikayetin, "örgütün, dini duyguları ön plana çıkararak örgüt mensuplarını, genel amaç ve stratejiden uzaklaştırabileceği" gerekçesiyle dikkate alınmadığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!