"Ölü yiyici" Helena

Güncelleme Tarihi:

Ölü yiyici Helena
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2006 13:54

J.K. Rowling’in bütün dünyada milyonlarca satan Harry Potter serisinden uyarlanan beşinci film Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nın oyuncu kadrosuna en son Charlie and the Chocolate Factory'de (Charlie’nin Çikolata Fabrikası) rol alan Helena Bonham Carter katıldı.

Haberin Devamı

The Wings of the Dove (Güvercinin Kanatları) ile Oscar'a aday gösterilen Bonham Carter filmde Sirius Black’in kuzeni, Lord Voldemort’un müridi Ölü Yiyici Bellatrix Lestrange rolünü üstlenecek.

Güzel oyuncu, Harry Potter serisine yeni katılan oyunculardan sadece biri. Dolores Umbridge rolündeki Imelda Staunton; Kingsley Shacklebolt rolündeki George Harris; Nymphadora Tonks’ı canlandıran Natalia Tena; Bayan Figg rolündeki Kathryn Hunter; ve Luna Lovegood’u canlandıran 14 yaşındaki aktris Evanna Lynch de Harry Potter serisinin yenilerinden.

Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nı “The Girl in the Café”, “Sex Traffic”, “State of Play" gibi filmleriyle tanınan İngiliz David Yates yönetecek.

Harry Potter serisinin yapımcıları David Heyman ve David Barron’ın aynı görevi bir kez daha üstleneceği filmin senaryosunu Where the Wild Things Are, Peter Pan, Contact filmlerinde de imzası olan Michael Goldenberg kaleme aldı.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!