Olmayan mahkemenin kararıyla site kapatılmış

Güncelleme Tarihi:

Olmayan mahkemenin kararıyla site kapatılmış
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2009 10:21

Mahkeme kararı ile iki kez 'usulsüz dinleme' incelemesine tabi tutulan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB), henüz kurulmamış mahkeme kararına dayanarak bir internet sitesini kapattığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Habertürk Gazetesi'nden Cemal Doğan'ın haberine göre olay, Ankara Adliyesi'nde görevli hakim ve savcıların kendilerine gelen bir bilgi notunu dikkate alarak yaptıkları inceleme sonucu açığa çıktı. Buna göre TİB, PKK yanlısı yayınları ile tanınan firatnews.eu sitesini kapatma kararı aldı.

Sitede kapatma kararı şu ifadelerle yer aldı:

''Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 10.01.2008 tarih ve 2008/28-29 nolu koruma tedbiri kapsmaında bu internet sitesi hakkında verdiği kapatma kararı Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nca uygulanmaktadır.''

Oysa kararda belirtilen 10 Ocak 2008 tarihinde Ankara'da 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi adında bir mahkeme yer almıyordu. Adı kararda yer alan mahkeme, Ekim 2009'da kuruldu. Mahkeme, Ankara Adliyesi'nin Özel Yetkili 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin iş yükünün azaltılması amacıyla 26 Ekim 2009 tarihinde kuruldu. Göreve yeni gelen mahkeme heyeti de adlarına çıkartılan karardan haberdar değil.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!