Olimpiyatlara 10 metrekarede hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Olimpiyatlara 10 metrekarede hazırlanıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 17, 2011 17:42

Ankara’nın Beypazarı İlçesi’nde yetişen ve EGO Spor’un çekiç atma dalında milli sporcusu olan 19 yaşındaki Gül Tiftik, üniversite sınavları ile birlikte her gün 10 metrekarelik bir alanda 2011 Avrupa Gençler Şampiyonası ile birlikte 2012 olimpiyatlarına hazırlanıyor.

Haberin Devamı

OLÄ°MPÄ°YATLARA BURADA HAZIRLANIYOR

Beypazarı Şehir Stadı üzerindeki boş alana yapılan çekiç atma sahasında her gün 4-6 kilo ağırlığındaki gülle ile çekiç atan Gül Tiftik, vücut dayanıklılığı, bilek ve kol kaslarını güçlendirmek için de antrenmanlarını İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Beypazarı İlköğretim Okulu ek binasının bir bölümünde hazırlanan 2 metre genişliğinde ve 5 metre uzunluğundaki bir odada sürdürüyor.

Üç yıldır çekiç atma sporcusu olan ve aynı zamanda üniversite sınavına hazırlanan Gül Tiftik, bu yıl yapılacak Avrupa Gençler Şampiyonası’na hazırlandığını belirtirken, "En iyi derecem 57 metre. Bu sene kısmetse 65 metre atmayı hedefliyorum. İnşallah 2012 olimpiyat kadrosundayım. Orada da iyi bir derece yapmayı hedefliyorum. Kuvvet antrenmanlarını burada yapıyorum. İşte ufak bir oda olsa da ihtiyacımızı görüyor. İmkanlarımız olduğu kadar çalışıyoruz" dedi.

Geleceğin milli sporcularını yetiştirip, Türkiye, Avrupa ve dünya gençler şampiyonasında derece ve madalya almalarına zemin hazırlayan antrenör Muhsin Soysal ise 9 yıldır antrenman yaptırdığı Gül’ün geleceğinin parlak olduğunu söyledi. Soysal, "Bu sporcumuz krosla başladı, son 3 yıldır çekiç atmaya geçti. Çekiçte daha ilk ikinci senesinde Avrupa ve Dünya Gençler barajını geçti. 57 metre derece yaptı. Hedefimiz, Gül’ün 65 metre atarak olimpiyat barajını geçmesi" dedi.

Beypazarı’nda yetişen sporcuların Türkiye’deki büyük kulüplere gittiğini belirten Soysal, "Beypazarı’nda okul ve kulüp işbirliğini gerçekleştirdik. Atletizm sporunun bir okul imkanı ile yapılması mümkün değil, çok zor. Okul-kulüp veya okul-kurum işbirliği olması lazım. Bizim bu başarılarımızın arkasında okul-kulüp işbirliği olmasının çok önemli etkisi oldu" dedi.

    Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!