Ölen papanın eski aracı 650 bin dolara satıldı

Güncelleme Tarihi:

Ölen papanın eski aracı 650 bin dolara satıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2005 00:00

Yeni Papa 16. Benediktus’un otomobilinden sonra, geçen nisan ayının başlarında ölen Papa İkinci Jean Paul’ün otomobili de açık artırmada satıldı. Las Vegas’ta düzenlenen müzayedede satışa sunulan açık mavi 1975 model Ford Escort otomobili, Houston’lı bir koleksiyoncu 690 bin dolara (yaklaşık 932 bin YTL) aldı.

Alıcı 62 yaşındaki John O’Quinn, aracı ‘tarihin bir parçası’ olarak nitelendirdi ve Papa’nın otomobilini, kurmak istediği müzede sergilemeyi düşündüğünü anlattı. O’Quinn’in koleksiyonunda 600’e yakın araç olduğu belirtildi. Mezatçı Dean Kruse, papanın jant kapakları, kliması ve radyosu bulunmayan 30 yaşındaki aracında sadece birkaç sıyrık olduğunu ifade etti. İkinci Jean Paul’ün ölümünden sonra Papa olan 16. Benediktus’un VW Golf marka eski otomobili de 244 bin dolara alıcı bulmuştu.

Las Vegas’taki müzayedede efsanevi Beatles topluluğunun üyesi John Lennon, film yıldızı Marilyn Monroe ve ünlü aktris Elizabeth Taylor’a ait bazı eşyalar da satıldı. Julien’s Müzayede Salonu’nda dün düzenlenen açık artırmada, Lennon’un, ‘Abbey Road’ albümünün kapağındaki fotoğrafta giydiği beyaz takım elbise 118 bin dolara (yaklaşık 160 bin YTL) alıcı buldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!