Öldürüp ’namus cinayeti’ sanılsın diye testislerini kesmişler

Güncelleme Tarihi:

Öldürüp ’namus cinayeti’ sanılsın diye testislerini kesmişler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2015 11:36

BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde arkadaşlarının gözleri önünde 46 yaşındaki Sabri Öztürk’ü öldürüp cesedini yaktıkları, olayı gören 23 yaşındaki Ferhat Yavuz’u da polise haber vermemesi için bir gün sonra öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan 42 yaşındaki İlker A., 36 yaşındaki Ali M. ve 24 yaşındaki Kadir G.'nin yargılanmasına devam edildi. Sanıkların Sabri Öztürk’ü öldürdükten sonra ’namus cinayeti’ sanılsın diye testislerini kestikleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Sabri Öztürk’ün cesedi, geçen ocak ayında Kütahya’nın Domaniç İlçesi ile ulaşımı sağlayan karayolu üzerindeki ormanlık alanda bulundu. Araştırmada Öztürk’ün tüfek ile ateş edilerek öldürüldükten sonra cesedinin yakıldığı anlaşıldı. Bir gün sonra ise tüfekle öldürülen Ferhat Yavuz’un cesedi Bilecik yolu üzerindeki ağaçlık alanda bulundu. Üzerinden kimlik çıkmayan cesetlerin kim oldukları, kayıp başvurusunda bulunan ailelerin teşhis etmesi sonucu belirlendi.

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Öldürülen kişilerin yaptıkları telefon görüşmelerini ve görgü tanıklarını dinleyen ekipler, cinayetlerle ilgili İlker A., Ali M. ve Kadir G.'yi gözaltına aldı. Ali M. ve Kadir G., İlker A.’yı suçladı. İlker A. ise cinayetlerle ilgisinin olmadığını söyledi. Adliyeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklandı.

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ’Kasten adam öldürmek’ suçundan 2’şer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle haklarında dava açılan sanıkların yargılanmasına devam edildi.

TÜFEKLE ARKASINDAN ATEŞ ETMİŞ

Duruşmada, savcı tarafından soruşturma dosyasında yer alan cinayetlerin nasıl işlendiğine dair bölümler okundu. Dosyada yer alan bilgilere göre, ilk cinayette İlker A., Sabri Öztürk’e arkasından ateş etmeye başladı. Sırtından vurulan Sabri Öztürk ölünce sanıklar, namus cinayeti görüntüsü vermek için Sabri Öztürk’ün testislerini bıçakla kesip attı, ardından cesedi ortadan kaldırmak için üzerine çalı çırpı koyup ateşe verdi.

EŞİ VE ANNESİNE ANLATINCA ONU DA ÖLDÜRDÜLER

Aynı dosyada, olay yerinden ayrılan sanıkların daha sonra evlerine gittikleri, Ferhat Yavuz’un cinayeti uyuduğu sırada sayıkladığı ve ardından eşi ve annesine anlattığı yer aldı. Bunun üzerine annesinin olayı öğrenmek için İlker A.’yı arayarak bilgi almak istediği kaydedildi. İlker A.'nın, cinayeti polise de anlatmasından korktuğu Ferhat Yavuz’u ormanlık alana götürerek tüfekle yaraladığı, ardından tüfeği verdiği Kadir G.’nin de başına ateş ederek öldürdüğü belirtildi.

Cinayetler sonrasında sanıkların öldürülen kişilerin eşyalarını ve telefonlarını alarak yağmalama ve hırsızlık yaptıkları da iddianamede yer aldı.

''ÜÇÜNCÜ CİNAYET BEN OLACAKTIM''

Savcının bilgilendirmesinin ardından söz alan İlker A., diğer sanık Kadir G.’yi tanımadığını iddia etti. O sırada söze dahil olan sanık Kadir G. ise "Nasıl tanımıyor. Üçüncü cinayet ben olacaktım" dedi. Birbirinin üzerine yürümeye çalışan sanıklar güvenlik güçleri tarafından engellendi.

Duruşma eksik evrakların beklenmesi ve tanıkların dinlenmesi için ertelendi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!