Öldürülen sendikacaı toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Öldürülen sendikacaı toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2011 12:53

ADANA’da örgütlü oldukları İncirlik Üssü’nde işten çıkarılan bir işçi tarafından makam odasında kurşunlanarak öldürülen Türk Harb-İş Sendikası’nın Adana Şube Başkanı 51 yaşındaki Hüseyin Ulukan toprağa verildi.

Sendika Başkanı için, Mücahitler Caddesi’ndeki şube binası önünde tören yapıldı. Törene, Adana Valisi İlhan Atış, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Kalfa, İncirlik Üssü’nde çalışan sendika üyesi işçiler ve Ulukan’ın yakınları katıldı. Törende konuşan Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Kalfa, çok iyi bir sendikacı ve çok iyi bir arkadaşlarını kaybettiklerini söyledi. Sendikal hareketin Hüseyin Ulukan’ı unutmayacağını söyleyen Kalfa, "Hüseyin Ulukan’ı silahlı bir saldırıda kaybetmek zorumuza gidiyor. Türk Harb-İş Sendikası Hüseyin Ulukan’ı asla unutmayacaktır" dedi. Konuşmanın ardından Ulukan’ın cenazesi, uzun bir araç konvoyu eşliğinde götürüldüğü Kabasakal Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Geçen pazartesi günü meydana gelen olayın ardından kısa sürede yakalanan şüpheli İbrahim Kasaban, verdiği ifadesinde 8 ay önce işten çıkarıldığını, tekrar işe alınıp alınmayacağını konuşmaya gittiğinde çıkan tartışmada Hüseyin Ulukan’ı vurduğunu iddia etti. Kasaban, dün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!