Öldürülen Musa’nın katiline sanal alemde tepki

Güncelleme Tarihi:

Öldürülen Musa’nın katiline sanal alemde tepki
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2009 13:01

ERZURUM’da 3 Kasım sabahı okula giderken kaybolduktan bir hafta sonra cesedi bulunan 13 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Musa Kang’ın katiline yönelik tepkiler, sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta yer aldı.

Facebook'ta açılan ‘Musa Kang’ın katilinin idam edilmesini istiyoruz’ ve ‘Musa Kang’ın ölümü üstüne, öldürenin ölmesini istiyoruz, hedef 1 milyon’ gruplarında cinayet şüphelisi olarak tutuklanan kuzeni S.K’ya tepkiler yer alıyor.

Ömer Duygun İlköğretim Okulu 7’nci sınıf öğrencisi Musa Kang, 3 Kasım’da okul yolundayken yanına gelen kapüşonlu bir gençle gittikten sonra 9 Kasım’da metruk binada başına taşla vurularak öldürüldüğü tespit edildi. Musa’nın kuzeni 17 yaşındaki S.K., görgü tanıklarının teşhis etmesi sonucu çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Musa’nın hunharca öldürülmesine tepkiler ünlü paylaşım ve arkadaşlık sitesi Facebook’da taşındı. Cinayetten sonra Facebook’ta açılan ‘Musa Kang’ın katilinin idam edilmesini istiyoruz’ ve ‘Musa Kang’ın ölümü üstüne, öldürenin ölmesini istiyoruz, hedef 1 milyon kişi’ gruplarına 5 günde yaklaşık 850 kişi üye oldu. Musa’nın en son güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri ile çeşitli fotoğrafların yer aldığı siteye gönderilen mesajlarda, katil zanlısı S.K.’nın da aynı şekilde cezalandırılması isteniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!