Öldüren maganda kurşununa 17 yıl

Güncelleme Tarihi:

Öldüren maganda kurşununa 17 yıl
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2017 21:56

BURSA merkez Nilüfer ilçesi Yolçatı Mahallesi Gül Sokak´ta geçen yıl 7 Nisan günü, evinin bahçesinde oturan İlknur Tarih, maganda silahından çıkan kurşunla ağır yaralandı.

Haberin Devamı

Kanser tedavisi gören talihsiz kadın, yakınları ile silahı ateşlediği öne sürülen Fuat Acar ve babası Hüseyin Acar'ın da yardımıyla kaldırıldığı hastanede öldü. Duvarlarda 4 kurşun izi tespit eden polis ekipleri, Fuat Acar ile babasını gözaltına aldı. Hüseyin Acar savcı talimatıyla serbest bırakılırken, Fuat Acar ifadesinde, "Tabancamla atış talimi yaptım. Silahı temizledikten sonra bir el daha attım. Çığlık sesi duyunca olay yerine koştum. Babam ile yaralıyı hastaneye kaldırdık. Pişmanım" dedi.

ÜSTLENMEK İSTEDİ
Haklarında, Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi´nde dava açılan tutuklu sanık Fuat Acar ile tutuksuz sanık Hüseyin Acar'ın yargılanmasında ilginç gelişmeler yaşandı. Polise verdikleri ifadeyi kabul etmeyen sanıklardan Fuat Acar, "Olay günü işteydim. Babamın temizlediği silahının ateş alması sonucu bir kadını vurduğunu bir yakınımdan öğrendim. Olay yerine giderek annemi, eşimi ve ablamı eve götürdüm. Sonra tekrar olay yerine gidince gözaltına alındım. Oradaki ifademi de baskı altında verdim" dedi. Baba Acar da savunmasında İlknur Tarih'in ölümüne neden olan kurşunun kendi silahından çıktığını söyledi. Hüseyin Acar, mahkeme heyeti başkanının, "İnsanlar öz evladı için uçurumdan atlar. Sen neden dilekçe ile başvuruda bulunmadın" sorusuna ise "Biz bu tür olayla ilk kez karşılaştık. İşlerimiz yoğundu, düşünemedik" yanıtını verdi.

ADALETLE OYUN OYNUYORLAR
Bunun üzerine konuşan Mahkeme heyetindeki kadın Hakim Nalan Özcan Şimşek ifade değişikliklerine, "Karşımızdakiler adaletle oyun oynuyor. Ortada pisi pisine ölmüş bir kadın var" diyerek tepki gösterdi. Mahkeme heyeti suçunu sabit gördüğü Fuat Acar'a 'kasten adam öldürmek' suçundan önce ömür boyu hapis cezası verdi. Hafifletici nedenleri ve sanığın duruşmadaki iyi halini dikkate alan mahkeme bu cezayı 16 yıl 8 aya indirken Fuat Acar'a ruhsatsız silah bulundurmaktan 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 17 yıl 11 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, 'ruhsatsız silah bulundurmak' suçundan Hüseyin Acar'a verdiği 10 ay hapis cezasında ise hükmün açıklanmasını geri bıraktı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!