Öldüren fotoğraf

Güncelleme Tarihi:

Öldüren fotoğraf
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

İmam nikâhıyla 14 yaşında evlendiği kacasıyla bir ayrılıp bir barışan Ferdane, mutluluğu mavi gözlü, yakışıklı boyacıda buldu. Onunla birlikte çektirdikleri fotoğraf, 2 çocuk annesi Ferdane'nin ölüm fermanı oldu.

Katiline kaçtığında, henüz 14 yaşındaydı Ferdane Özçiftçi. Elektrikçi Kemalettin Arslan ile imam nikâhı kıydılar. İlk günler her şey çok güzeldi. Ancak Kemalettin Arslan, sorumluluktan çabuk yıldı. Çalışmıyor, evine ekmek getirmiyordu. Ferdane'nin annesi Mürüvet Özçiftçi, kızının yokluk çekmesini istemiyordu. Kocası Sefer Özçiftçi'den gizli gizli kızının evine yiyecek ve erzak taşıdı aylarca. Ferdane, henüz çocuk yaşta hamile kaldı. Yokluk günlerinde kızı Arzu'yu dünyaya getirdi. Kemalettin, kızı 45 günlükken evin eşyalarını satıp bir motosiklet aldı. Sonra da kayıplara karıştı. Mürüvet Özçiftçi, ortada kalan kızını evinin alt katına yerleştirdi. Bütün ihtiyaçlarını karşılıyordu. Ferdane, kızını kocasının ailesine vermiş, annesi ile ev işlerine gidiyor, fakat Arzu'nun hasreti ile yanıp tutuşuyordu.

İkinci bahar

Birkaç ay sonra Kemalettin Arslan tekrar ortaya çıktı. Ferdane'yi alıp yeni tuttuğu eve götürdü. Kısa süre sonra oğulları Ahmet dünyaya geldi. Ama Kemalettin eskisi gibi doğru düzgün çalışmıyor, evinin geçimi ile ilgilenmiyordu. Ferdane, nikâhsız da olsa yuvasını kurtarmak için çabalıyordu. Ailesinin Ferdane'yi istememesini bahane eden Kemalettin Arslan, bir kez daha iki çocuğunu terk edip kayıplara karıştı. Baba evine dönemeyen Ferdane, çareyi halası Ayşe Özçiftçi'nin Çağlayan'daki evine sığınmakta buldu. Halası, bir süre sonra kocası ile barışıp bir arada oturması için ev tuttu. Ancak Kemalettin Arslan, her seferinde olduğu gibi karısını ve çocuğunu terk edip Antalya'ya gitti.

Yeni sevgili

Ferdane, iki çocuğuyla birlikte, yaşamın zorluklarına direnmeye çalışıyordu. 22 yaşında, parasız, yalnız, çaresizdi. Halası ile aynı apartmanda oturan mavi gözlü, yakışıklı yağlıboyacı Erdoğan Aratemur, Ferdane'yi beğeniyor ve her gördüğü yerde hoşlandığını belli ediyordu. İki çocuk annesi Ferdane, gençti, hoş kadındı. Yalnız yaşamanın da verdiği cesaretle, Erdoğan'ın aşkına karşılık vermekte hiçbir sakınca görmedi. İki genç arasında çılgın bir aşk başlamış, Ferdane'nin ailesi bu aşka karşı çıkmamıştı. Hatta cinayete neden olan resimler Ayşe Özçiftçi'nin evinde çekilmişti. Genç kadının çocukları da Erdoğan'ı çok seviyor ve bir baba gibi görüyorlardı. İki sevgili, hayatlarını birleştirmeye karar verdiler. Ancak Erdoğan ve ailesi, genç kadının çocuklarını istemiyorlardı. Ferdane de, çocuklarını baba evine göndermek istemiyordu. Çünkü Kemalettin, değil çocuklarına sahip çıkmak onların nüfus kâğıtlarını bile çıkartmıyordu.

Korkunç sona doğru

Kemalettin Arslan, başka bir erkekle evlenmeye hazırlanan Ferdane'ye bir kez daha birlikte yaşamayı önerdi. Erdoğan da sevgilisine aradan çekilebileceğini söyledi. Genç kadın ilerleyen yılların kocasını değiştirmiş olabileceği umuduyla, Sultanbeyli'de de oturmamak şartı ile ‘‘Evet’’ dedi. Ferdane, kendisini bekleyen korkunç sondan habersiz 27 yaşındaki Kemalettin Arslan'ın Topselvi'de tuttuğu eve iki çocuğu ile yerleşti. Büyük umutlarla geldiği evde, tam bir baskı vardı. Kemalettin, karısının eşyalarını getirmesi için evden yalnız çıkmasını engellemiş, amacısın oğlunun karısı Ayşe Arslan ile birlikte babasının evine göndermişti.

Samimi pozlar

İki kadın birkaç saat sonra eve döndükle-rinde, Kemalettin onları bekliyordu. Kadınlar yemek yapmak için mutfağa girdiklerinde, Kemalettin de Ferdane'nin çantasını karıştırıp kaset aradı. Eline bazı fotoğraflar geldi. Fotoğraflarda imam nikâhlı karısını başka bir erkekle samimi pozlarda gören Kemalettin öfke ile bağırmaya başladı. Odaya giren Ferdane ne olup bittiğini sordu. Hırsından deliye dönen Kemalettin ‘‘Bu resimler ne demek oluyor? Nedir bu rezillik?’’ diyerek Ferdane'ye saldırdı. Genç kadın birden delirmiş gibi gülmeye başladı. ‘‘Seninle birlikte olmadığım zamanları o çocuğun kollarında geçirdim. Seni boynuzladım. Boynuzlar sana çok yakıştı’’ dedi. Aldığı cevap karşısında cinnet getiren Kemalettin, eline geçirdiği ekmek bıçağını genç kadına rastgele saplamaya başladı. Ferdane, vucuduna saplanan 26 bıçak darbesi ile oracıkta hayatını kaybederken, öfkeden deliye dönen Kemalettin ‘‘Namusumu temizledim’’ diye bağıra çağıra sokağa fırladı ve Topselvi Karakolu'na giderek teslim oldu. Kartal 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 30 yıla kadar hapis istemi ile yargılanan Kemalettin Arslan önce 24 yıla, daha sonra ağır tahrik ve ikrarı nedeni ile 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Boynuzlu dedi öldürdüm

Kemalettin Arslan Kartal 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karısını 'Boynuzlu' dediği için öldürdüğünü itiraf etti. Arslan, ifadesinde şunları söyledi: ‘‘8 yıl önce imam nikâhı ile evlenmiştik. Ancak geçimsizlik nedeniyle ayrıldık. Olaydan 15 gün önce tekrar birleşmeye karar verdik. Çünkü kızımız okul çağına gelmişti. Resmi nikâh kıyıp, çocuklarımızın nüfus kâğıtlarını çıkartacaktık. Olay gecesi eşyalarını almak için amcamın gelini Ayşe Arslan'la annesinin evine gitti, geç saatlerde geldiler. Çantasında teyp kaseti ararken elime resimler geçti. Karım bir erkeğin kollarındaydı. Nedenini sorunca benimle alay etti. 'Sana boynuz yakıştı' diyerek kahkahalar atmaya başladı. Birden masanın üzerindeki bıçak gözüme ilişti, gerisini hatırlamıyorum. Yine de pişmanım.’’

Acılı annenin intikam yemini

Kemalettin Arslan'a verilen 10 yıl cezayı az bulan Ferdane Çiftçi'nin annesi Mürüvet Çiftçi, ‘‘Çıktığı zaman onu kendi ellerimle öldüreceğim. Saçımın teli kadar yıl bile geçse cezasını kendi ellerimle vereceğim’’ dedi. Acılı anne, ‘‘Kemalettin nikâh kıymıyordu. Nikâh için baskı yaptığımızda kızımın çantasından nüfus cüzdanını çalarak kaybetti. Kızım, çocukları için birleşmeye karar veriyor, birkaç ay sonra kocası yeniden evi terk ediyordu. Resimlerdeki Erdoğan'ı biliyorduk. Ailesi ile birlikte Ferdane'yi istemişlerdi. Kocası da Erdoğan'ı biliyordu. Hatta bir gün Beşiktaş'ta parkta buluşmuşlardı. Kızım, ölümünden üç gün önce ağlayarak, 'Çok zor durumdayım. Kemalettin beni dövüyor, öldürecek' dedi. Yanıma gelmesini söyledim. Babasından korktuğu için gelmedi.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!