"Öldüreceğimiz ilk rehine Türk"

Güncelleme Tarihi:

Öldüreceğimiz ilk rehine Türk
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2012 14:45

Lübnan'da 20'den fazla Suriyeli'yi ve Türk vatandaşı Aydın Tufan Tekin'i kaçıran Mikdad aşireti, Suriye'de kaçırılan aile üyeleri Hasan Mikdad'a zarar verilmesi halinde Tekin'i öldüreceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Lübnan gazetesi Daily Star'a konuşan aşiret sözcüsü Mahir Mikdad, "Hasan'ı öldürürlerse, bizim de öldüreceğimiz ilk kişi Aydın Tufan Tekin olur" dedi.

Daha fazla kişi kaçırma tehdidinde bulunan Mahir Mikdad, "Hedefimizde sadece Türk vatandaşları ve Özgür Suriye Ordusu ile bağlantılı Suriyeliler var" dedi.

Mikdad aşireti dün Türk işadamı Tekin ve 20'den fazla Suriyeli'yi kaçırmıştı. Aşiret, bu kişilerin, Hizbullah nişancısı olduğu gerekçesiyle hafta başında Özgür Suriye Ordusu tarafından kaçırılan Hasan Mikdad'a karşılık alıkonulduğunu açıklamıştı. Mikdad aşireti, akrabalarının kaçırılmasından Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'ı sorumlu tutmuştu.

Olayın ardından Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve  Katar, vatandaşlarına Lübnan'ı derhal terk etmeleri çağrısında bulunmuştu.

Haberin Devamı

"BANA İYİ DAVRANIYORLAR" DEMİŞTİ

Aşiret, Lübnan televizyonu El Cedid'in Tekin'le görüşmesine izin vermişti. Lübnan'daki bir şirkette çalışan 28 yaşındaki Tekin, El Cedid muhabirine, kendisine iyi davranıldığını söylemişti.

İŞTE TEKİN'İN İLK RÖPORTAJI / WEB TV

Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan dün akşam saatlerinde yapılan açıklamada, "Bakanlığımız vatandaşımızın ailesi ile temas halindedir. Bakanlığımız ve Beyrut Büyükelçiliğimizin kaçırılan vatandaşımızın sağ ve salim serbest bırakılmasının sağlanmasına yönelik yoğun girişimleri sürmektedir" denilmişti.

Öldüreceğimiz ilk rehine Türk

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!