Öldürdükleri öğretmenin kıyafetlerini giyip kaçtılar

Güncelleme Tarihi:

Öldürdükleri öğretmenin kıyafetlerini giyip kaçtılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2007 11:49

Uyuşturucunun etkisiyle aile dostları emekli öğretmeni boğazını sıkarak öldürdüler.Sanıklardan Genç, “Uyuşturucu bizi katil yaptı” dedi.

Haberin Devamı

Yenibaraj Mahallesi'nde oturan emekli öğretmen Ali Coşkun, eşi ve çocuklarının yazlığa gittiği 20 Temmuz 2006 tarihinde cesedi bulundu. Kafasına kolonya şişesiyle vurulup, daha sonra boğazı sıkılarak öldürüldüğü, 3 bin YTL ile çekler ve değerli eşyaları çalındığı belirlenen Çoşkun’un evinin kapısında zorlanma olmaması nedeniyle tanıdık kişiler tarafından öldürülmüş olabileceği olasılığı üzerinde duruldu. 11 ay süren teknik çalışma sırasında Coşkun'un maddi yardımda bulunduğu Genç ailesinin uyuşturucu bağımlısı oğlu Murat Faruk Genç ile arkadaşları 22 yaşındaki Cemal Arslan ve lise öğrencisi 17 yaşındaki M.P.A.'nın aşırı para harcaması polisin dikkatini çekti. Cinayet Bürosu ekiplerince gözaltına alınan gençler suçlarını itiraf edip tutuklandı.

Haberin Devamı

‘UYUŞTURUCU KURBANIYIZ’

Savcılık, soruşturma sonunda 3 sanık hakkında Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘Kasten bir kişiyi öldürmek’ ve ‘yağma’ suçlarından dava açtı. Önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak olan ve öldürdüğü Coşkun ile yıllar önce birlikte hatıra fotoğrafı bile çekilen Genç, savcılıktaki ifadesinde, “Olaydan önce birlikte esrar ve eroin aldık. M.P.A.'nın tuvaleti gelmişti. Ali Coşkun tanıdığımız olduğu için evine gittik. Ali arkadaşımıza asılınca öldürdük. Üzerimiz kan olduğu için Ali Coşkun'un kıyafetlerini giydik. Uyuşturucunun etkisiyle kendimizi kaybedip bu olayı yaptık. Aldığımız parayı da deniz sahilinde harcadık. Uyuşturucu bizi katil yaptı” dedi.

M.P.A. ise, cinayeti arkadaşlarının işlediğini savunurken, “Esrar ve eroin içince kötüleştim. Murat beni bir akrabalarının evine götürdü. Adamın parası olduğunu söyleyip öldürmeye karar verdiler. Ben vazgeçmelerini söyledim” diye ifade verirken, Aslan ise, emekli öğretmeni, arkadaşı Murat’ın kafasına kolonya şişesiyle vurduktan sonra boğarak öldürdüğünü iddia etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!