Olcay Kıvrıkoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Olcay Kıvrıkoğlu son yolculuğuna  uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2015 02:00

23’üncü Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun 15 Mart’ta hayatını kaybeden 59 yıllık eşi Olcay Kıvrıkoğlu (79), dün Üsküdar Selimiye Camisi’nde düzenlenen törenin ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

Kıvrıkoğlu, taziyeleri cami avlusunda doktor olan oğlu Levent ve gelini ile birlikte kabul etti. Törene Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, 25’inci Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, 26’ncı Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun kuzeni eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Balyoz davası sanıklarından eski 1’inci Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Orgeneral Ergin Saygun, emekli Orgeneral Edip Başer’in yanı sıra Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, eski bakanlar Hüsamettin Özkan ve Yaşar Okuyan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda siyasetçi katıldı. Halef-selef genelkurmay başkanları İlker Başbuğ ile Yaşar Büyükanıt cami avlusunda yan yana gelmedi. Başbuğ ve Büyükanıt sadece cenaze namazı sırasında geçişirken tokalaştı.

Olcay Kıvrıkoğlu son yolculuğuna  uğurlandı

Haberin Devamı


Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar her iki komutanın da yanlarına giderek bir süre sohbet etti. Hüseyin Kıvrıkoğlu ile Yaşar Büyükanıt cenaze namazı sırasında yan yana saf tuttu. İlker Başbuğ ise Hulusi Akar’la yan yanaydı. Namazın ardından Olcay Kıvrıkoğlu’nun tabutu omuzlarda cenaze aracına taşındı. Hüseyin Kıvrıkoğlu’na bu sırada torunu Pelin Kıvrıkoğlu koluna girerek eşlik etti.

Hep şıktı

HÜSEYİN Kıvrıkoğlu’nun görevde bulunduğu yıllarda eşi Olcay Kıvrıkoğlu da şık kıyafetleriyle anılırdı. Edirne Kandilli Olgunlaşma Enstitüsü mezunu olan Olcay Kıvrıkoğlu o dönem gazetelere verdiği röportajda, kıyafetlerini lojmanda kendisinin diktiğini belirterek, “Dikiş dikerken kafam rahatlıyor” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!