Olaylı Seyhan Kongresi polis korumasında bitti

Güncelleme Tarihi:

Olaylı Seyhan Kongresi polis korumasında bitti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Adana'da geçen hafta çıkan kavga nedeniyle ertelenen CHP Seyhan İlçe Kongresi dün tamamlandı. Geçen hafta bazı delegelerin saldırısına uğrayan Genel Sekreter Yardımcısı Manisa Milletvekili Erdoğan Yetenç'in divan başkanlığındaki kongre, listelerin divana sunulması aşamasından başlatıldı. Kongreye 400 delegeden 310'u katıldı. Olayların çıkmasına neden olduğu öne sürülen Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Selahattin Çolak, Çukobirlik eski Genel Müdürü Sedat Doğan, Büyükşehir Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi İbrahim Şirin ile bir grup delege genel kurulu protesto edip, salona girmedi. İki başkan adayından Sebahattin Öztaş da adaylıktan çekildi. Delegeler, il ve ilçe yönetimine müdahale ettiğini ileri sürdükleri Adana Milletvekili Erol Çevikçe'yi kastederek, ‘‘Susurluk'ta Çatlı, CHP'de Çevikçe’’ diye slogan attı. Milletvekili Yetenç, ‘‘Partime zarar veren bu olayın sık sık gündeme getirilmesinden rahatsızlık duyuyorum. O yüzden konuşmayacağım’’ dedi.

Baykal el koymalı Çevikçe'nin kendilerinin salona alınmaması için Seçim Kurulu'na başvurmasını eleştiren Çolak, salona girmek için hakimden izin aldıklarını belirterek şöyle konuştu: ‘‘Ancak, gerginliğin sürmemesi ve partimize daha fazla zarar vermemek açısından salona girmeyerek, genel kurulu protesto ediyoruz. Manisalı Erdoğan, Amasyalı Çevikçe'yi CHP delegeleri olarak boğarız. Bizi ihraç edebilirler ama Erol Çevikçe'yi, Erdoğan Yetenç'i partililer sandıkta boğacak. Adana CHP'de yaşanan olaylara Genel Başkan Deniz Baykal el koymalıdır. Yoksa CHP çok şeylere gebe kalacak.’’

Yetenç'e etten duvar

Seyhan ilçe kongresine katılan 310 delegeden 285'i oy kullandı. Tek liste ile gidilen seçim sonunda 268 oy alan Serdar Seyhan'ın listesi yönetime getirildi. Geniş güvenlik önlemi alınan kongreye, 4 polis koruma arasında gelen Milletvekili Erdoğan Yetenç, bir grup delege tarafından yuhalandı. CHP Yüreğir ilçe kongresinde ise 243 oy alan Halis Koçoğlu başkanlığa getirildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!