Okuma etkinliğine ‘havadan’ erteleme

Güncelleme Tarihi:

Okuma etkinliğine ‘havadan’ erteleme
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2016 21:29

İstanbul Valiliği, Türk Kütüphaneciler Derneği’nin Kütüphane Haftası Kutlamaları çerçevesinde 81 ilde gerçekleştirdiği ve geleneksel hale getirdiği açık alanlarda kitap okuma etkinliğine ve kütüphane yürüyüşüne ‘hava muhalefeti’ gerekçesiyle izin vermedi.

Haberin Devamı

TÜRK Kütüphaneciler Derneği, 28 Mart’ta açılışı yapılacak olan 52. Kütüphane Haftası kapsamında halkın kitap ve kütüphaneye ilgisini artırmak, okuma alışkanlığı ve okuma kültürü konusunda farkındalık yaratmak amacıyla şehir merkezlerinde kitap okuma etkinliği düzenlemek istedi. Dernek Başkanı Ali Fuat Kartal, 2012 yılında başlatılan ve geleneksel olarak her yıl Kütüphane Haftası kapsamında tekrarlanan ‘81 İlde Kitap Okuyoruz’ etkinliği için İstanbul Valiliği’nden izin talebinde bulundu. Kartal, valiliğe yazdığı yazıda şunları dile getirdi:

30 DAKİKA KİTAPOKUNUYOR

“52. Kütüphane Haftası kapsamında valiliklerimizin desteğiyle 81 ilde aynı anda 30 Mart Çarşamba günü 12.30 - 13.00 saatleri arasında valiliklerimizin uygun göreceği şehir meydanlarında, 30 dakika sessiz olarak kitap okuyarak gerçekleştirmeyi planlamaktayız. Geçtiğimiz yıllarda valiliklerimizin izni ile İl Halk Kütüphaneleri okuma etkinliğinin organizasyonunu gerçekleştirmişlerdir. Bu yıl 5’incisini gerçekleştireceğimiz geleneksel ‘81 İlde Kitap Okuyoruz’ etkinliğini ‘İnsan Okur’ sloganı ile kutlayacağız. Etkinliğin gerçekleştirilmesi konusunda valiliğinizin izin, ilgi ve desteğini saygılarımla arz ederim.”

Haberin Devamı

HAVA MUHALEFETİ

Valilik, Kartal’ın talebine olumlu yanıt vermedi. Vali adına talebi yanıtlayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın; “27 Mart Pazar günü saat 14.00’te Beyoğlu/Tünel - Galatasaray Lisesi arasında gerçekleştirilecek olan ‘Kütüphane Haftası Yürüyüşü’ ile 30 Mart Çarşamba günü 12.30 - 13.00 saatleri arasında açık alanlarda, meydanlarda gerçekleştirilmesi planlanan ‘81 İlde Kitap Okuyoruz’ etkinlikleri hava muhalefeti göz önünde bulundurularak ileri bir tarihe ertelenmiştir. 52. Kütüphane Haftası kutlamaları 28 Mart Pazartesi günü saat 10.00 da Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde yapılacak açılış töreni ile başlayacak olup hafta süresince programda yer alan diğer etkinliklerle kutlanacaktır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!