Okullar ne zaman kapanacak?

Güncelleme Tarihi:

Okullar ne zaman kapanacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2019 22:23

2018-2019 eğitim öğretim döneminin sonuna doğru gelinirken okulların ne zaman kapanacağı da merak edilen konulardan biri haline geldi. Milyonlarca öğrenci ve veli, Milli Eğitim Bakanlığı'nca yayınlanan takvimi sorgulamaya başladı. Peki 2019 yaz tatili ne zaman başlayacak? Okullar ne zaman kapanacak? İşte o bilgiler...

Haberin Devamı

Yaz tatili planlarının yapılmasıyla birlikte, okulların ne zaman kapanacağı internette araştırılan konulardan biri haline geldi. 2018 Eylül ayında başlayan eğitim öğretim dönemi bu yıl ne zaman son bulacak? İşte okulların kapanacağı tarihe ilişkin detaylar...

2019 OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

2018-2019 Eğitim öğretim dönemi için yayımlanan takvim bilgilerine göre; 4 Şubat 2019 Pazartesi günü başlayan ikinci kanaat dönemi 14 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek. 2019-2020 eğitim öğretim yılı ise 16 Eylül 2019 Pazartesi günü başlayacak. Böylelikle öğrenciler 3 ay tatil yapmış olacak.

OKULA BAŞLAMA YAŞI DEĞİŞİYOR MU?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, anaokulu eğitiminin zorunlu eğitim kapsamına alınıp alınmayacağına ilişkin soruya, "5 yaşı zorunlu kılmak 3 sene sonra takvimde yer verdiğimiz bir şey. Buna karar verirsek ne kadar dersliğe ihtiyacımız var? Kaç öğretmen gerekiyor? Finansmanın bütçeleme modeli ne olacak diye fizibilite çalışmamızı yaptık. Bu biraz zamanla ilgili bir şey. Bu kadar derslik ihtiyacını birden bire kapatmamız söz konusu değil, zaman içerisinde bunu kapatalım 5 yaşı zorunlu olarak, 3 yıl sonra yapacağımıza dair taahhüdümüz var. Türkiye'nin genel ekonomik durumuyla da ilişkili olmakla birlikte çok büyük bir mesafe alacağımızı görüyoruz." yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Bakan Selçuk, 4 yaş ve 3 yaşı da dikkate alarak, Bakanlık olarak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve belediyelerle çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Hiç okula gidemeyenlerin evine okul öncesi paketi anlamında nasıl destek veririz ile ilgili paketler hazırladık, süreç devam ediyor. 69 ay olarak bir saptamamız var. Burada yapmak istediğimiz şey, 6-7 yaş çağ nüfusu iç içe girdi. 4+4+4'ten sonra aynı çağın nüfusunda yüzde 40'a yakın çocuğumuz oldu. Derslik açığımızla ilgili bize ortaöğretimde önümüzdeki yıl yepyeni bir fotoğraf sunacak. Bütün bu karışıklığın önüne geçmek için 69 ayı önümüzdeki yıl zaten gerçekleştirmiş olacağız." dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!