15 tatil için büyük gün yaklaşıyor! Peki okullar ne zaman açılacak?

Güncelleme Tarihi:

15 tatil için büyük gün yaklaşıyor Peki okullar ne zaman açılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2018 10:44

Okullar ne zaman açılacak konusu, 15 tatil ne zaman sorusunu yönelten vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Karnelerin bu cuma günü verilmesinin ardından ikinci dönemin ne zaman başlayacağını merak eden vatandaşlar, okullar ne zaman açılacak sorusunu yöneltiyor. Peki, 15 tatil ne zaman başlıyor? İkinci dönemde okullar ne zaman açılıyor? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler

Haberin Devamı

15 tatil ne zaman başlayacak sorusu gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Uzun zamandır süre gelen sömestr tatili sorgulamaları, karnelerin verileceği hafta yerini okullar ne zaman açılacak sorusuna bıraktı. Peki, 15 tatil ne zaman başlayacak? Yarı yıl tatilinin ardından okullar ne zaman açılacak? İşte, öğrencilerin merak ettiği tüm detaylar

15 TATİL NE ZAMAN BAŞLAYACAK? OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda görev yapan 1 milyon 66 bin 68 öğretmen de iki hafta dinlenme fırsatı bulacak.

2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi, 5 Şubat Pazartesi başlayacak ve 8 Haziran Cuma günü sona erecek. Yaklaşık 3,5 ay sürecek yaz tatilinin ardından 2018-2019 eğitim öğretim yılı 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak.

2018 SINAV DÖNEMİ OLACAK

Haberin Devamı

Bu yıl ilk defa uygulanacak, merkezi sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumları için yapılacak sınav, 2 Haziran'da gerçekleştirilecek. Öte yandan 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11’inci sınıflar için gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 3 Haziran'da yapılacak.

Yükseköğretim Kurulunca üniversiteye girişte YGS ve LYS'nin yerine getirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu (TYT) 23 Haziran'da, ikinci oturumu ile Yabancı Dil Oturumu 24 Haziran'da gerçekleştirilecek.

‘DERS ZAMANI DERS TATİL ZAMANI TATİL’

Öğrencilerin de yorulduğunu tatili de dinlenerek geçirmelerinde fayda olduğunu vurgulayan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, şöyle konuştu:

“Öğrencilerimizde yorucu bir dönem geçirdiler. Onlar da iki haftalık tatil dönemi içerisinde güzelce dinlensinler. Biz bakanlık olarak öğrencilerin ders dönemi ders yapmalarını, dinlenme dönemi dinlenmelerini istiyoruz. Bu tatilde anne, baba, kardeşleriyle nitelikli vakit geçirmelerini arzu ediyoruz. Sinemaya gitsinler, tiyatroya, spor müsabakalarına gitsinler, film izlesinler, eğitici ortamlarda bulunsunlar, kitap okusunlar biz bunları istiyoruz. Velilerimiz çocuklarına karne hediyesi olarak güzel vakit geçirmeyi hediye etsinler, velilerimizden de bunu istiyoruz. Çocuklar için en güzel anlar anne, babalarıyla güzel vakit geçirmeleridir. Bir baba olarak benim hediyem bu olur.”

‘BU KUŞAK FARKLI’
Tatilde öğrencilere basılı kitaplar okumalarını da tavsiye eden Müsteşar Tekin, şöyle tamamladı:

“Dijitalleşme, teknolojik bağımlılık, hayatı esir aldı. Çocuklarımızın baskı materyal okumalarını tavsiye ederim. Bir de altını çizerek, ben bir baba olarak gençliğimde okuduğum kitapları çocuklarıma önermiyorum çünkü artık başka bir kuşak var. Çocuklara, zorla kendi çocuklarındaki kitapları dayatmasınlar, bu çocuklar başka bir jenerasyon. Biz çocukların okumalarını istiyoruz ama kendi ilgi alanlarındaki okumaları yapsınlar, tatillerini böyle geçirsinler.”

Haberin Devamı

OKUL BİRİNCİLERİNE 5 YILDIZLI TATİL 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) ve Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü, kentteki başarılı öğrencilerin yarı yıl tatilinde 5 yıldızlı otellerde ücretsiz tatil yapması için protokol imzaladı. Protokol kapsamında Antalya’da 768 okulda birinci olan öğrenciler, aileleriyle kentteki 5 yıldızlı 10 otelde, 2 günlük tatille ödüllendirilecek. Protokol töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Proje, okul birincisi olan kardeşlerimizi motive edecek, onları ödüllendirerek eğitim hayatlarına sıkı bağlanmalarını sağlayacak. 5 yıldızlı tatille bundan sonraki eğitim yaşamlarına moralli şekilde yürüyecekler" dedi.

BAKMADAN GEÇME!