Okuldan uzaklaştırılan öğretmen görevine döndü

Güncelleme Tarihi:

Okuldan uzaklaştırılan öğretmen görevine döndü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2006 16:46

Bodrum'da, öğrencilerine terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan hakkında değerlendirmelerde bulunduğu ve Atatürk'e hakaret ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan, bu sürede okuldan uzaklaştırılan felsefe öğretmeni, soruşturmanın tamamlanmasının ardından görevine döndü.

Muğla İlköğretim Müfettişleri Süleyman Turan ve Yasin Beşik tarafından yürütülen soruşturmanın ardından, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğüne sunulan raporda felsefe öğretmeni H.B'nin görevine iade edilmesi istendi.

Raporu olumlu bulan Muğla Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Muğla Valisi Temel Koçaklar, Vali Yardımcısı Hulisi Kaya ve Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan'ın onayını alarak, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne öğretmenin göreve iade edilmesi yönünde yazı gönderdi.

Kararın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce öğretmenin görev yaptığı liseye bildirilmesinin ardından, H.B. okuldaki görevine döndü.

Felsefe öğretmeni H.B'nin eşi Haluk B, soruşturma süresince zor günler geçirdiklerini belirterek, eşinin hiç hak etmediği bir soruşturmayla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Haluk B, “Eşime yargısız infaz yapıldı. Bazı ulusal ve yerel gazetelerde sanki eşimin bir suçu varmış ve bu suç ispatlanmış gibi haberler yapıldı. Hiç kimse yargı süreci sonuçlanmadan suçlu ilan edilemez. Bu haberleri yapan kişiler, gazetecilik etiğine yakışmayan davranışlarda bulunmuşlardır. Olayı bu kadar büyütmeye gerek yoktu” diye konuştu.

Bodrum'da bir lisede görev yapan felsefe öğretmeni H.B. hakkında, 12 Mayısta girdiği derste, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan hakkında değerlendirmelerde bulunduğu ve Atatürk'e hakaret ettiği iddiasıyla soruşturma başlatılmış, H.B. soruşturmanın selameti açısından okuldan uzaklaştırılmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!