Okuldan kaçan Mehmet kanalda boÄŸuldu

Güncelleme Tarihi:

Okuldan kaçan Mehmet kanalda boğuldu
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 20, 2011 14:21

ŞANLIURFA’da, Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait sulama kanalına girip yüzmek isteyen ilköğretim öğrencisi 15 yaşındaki Mehmet Emin Karaman, akıntıya kapılıp boğuldu. Okula gitmeyerek sulama kanalına gittiği ortaya çıkan Karaman’ın cesedinin çıkarılışı sırasında yakınları ve arkadaşları gözyaşına boğuldu.

Haberin Devamı

YAKINLARI GÖZYAÅžLARINA BOÄžULDUÂ

Olay, saat 11.00 sıralarında Karşıyaka Mahallesi’nden geçen DSİ’ye ait sulama kanalında meydana geldi. Sulama kanalında bir çocuÄŸun çırpınarak akıntıya kapıldığını gören çevredekiler, durumu telefonla polise bildirdi. Ä°hbar üzerine olay yerine gelen polisler çevrede önlem alırken, sulama kanalında kaybolan kiÅŸinin çıkardığı okul üniformasını gördü. Kim olduÄŸu bilinmeyen öğrencinin bulunması için olay yerine gelen sualtı polisleri, sulama kanalında arama çalışması baÅŸlatırken, kimliÄŸinin belirlenmesi için de yakında bulunan ÇaÄŸ Ä°lköğretim Okulu ile irtibat kuruldu.Â

Sulama kanalı etrafına toplanan çok sayıda kişi de meraklı gözlerle çalışmaları izlemeye başladı. Bu sırada kaybolan çocuğun öğrenci olduğunun söylenmesi üzerine, olay yerine yakın bir noktada oturan ve kalabalıkta bulunan Karaman Ailesi fertleri, telaşla okula gitti. Okul yönetimi, sabah okula gitmek üzere evden çıktığını söyleyen aileye, 8’inci sınıf öğrencisi Mehmet Emin Karaman’ın derslere girmediğini iletti. Yeniden sulama kanalı kıyısına koşan Karaman ailesi fertleri, kaybolan kişinin inceledikleri kıyafetlerin Mehmet Emin Karaman olduğunu söyleyerek, söyleyerek biran önce bulunmasını istedi. Polisin çalışması sırasında gözyaşı döken Karaman Ailesi’nin fertlerini ise polisler, öğretmenler ve komşuları teselli etmeye çalıştı.

Bu sırada, Mehmet Emin Karaman’ın ablası Emine Karaman’ın, "Memo ne işin vardı? Niye okuluna gitmedin. Ne olur ölme kardeşim" diye feryat etmesi yürekleri dağladı. İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ve yardımcıları da olay yerine gelerek acılı aileyi teselli edip, polislerden ve okul idarecilerden bilgi aldı.

Sualtı polisleri yaklaşık yarım saat süren çalışma sonrası, kıyafetlerini çıkardığı yerden 300 metre uzaklıkta Mehmet Emin Karaman’ın cesedine ulaştı. Karaman’ın cansız bedeninin kanaldan çıkarılışı sırasında gözyaşı döken ve sinir krizi geçiren yakınlarına hazır bekletilen ambulansta müdahale edildi.

Sulama kanalından çıkarılan Karaman’ın cesedi otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürülürken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!