Okulda ölüm oyunu

Güncelleme Tarihi:

Okulda ölüm oyunu
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

13-14 yaşlarında 4 kız öğrenci, ‘‘Ölümü merak ediyoruz’’ diyerek fare zehiri içti. Kızlar tuvaletinde baygın bulunan öğrenciler tedavi altında.

Kayseri'de Dedeman İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören, 2'si kardeş 4 kız öğrenci, tuvalette fare zehiri içerek toplu intihara kalkıştı. Olayın arkasındaki sır perdesi henüz aralanamazken, hastanede tedavi altına alınan kızlar, ağız birliği etmişçesine ‘‘Ölümü merak ettik ve fare zehiri içip denemek istedik’’ dediler. Olay, pazartesi günü meydana geldi. Genelde kentin varlıklı ailelerinin çocuklarının gittiği okulda 14 yaşındaki P.K. ve kardeşi 13 yaşındaki R.K. ile sınıf arkadaşları 14 yaşındaki F.E. ve H.Ö., kızlar tuvaletinde fare zehiri içtiler.

Tuvalette baygın buldular

Arkadaşları tarafından baygın halde bulunan kız öğrenciler, ambulansla kaldırıldıkları hastanede ölümden döndürüldü. Polis, olayla ilgili soruşturma başlatırken, okula fare zehirini P.K.'nın getirdiği ortaya çıktı. Hastanede kendilerine geldikten sonra ifadelerine başvurulan kızların hepsi de, ağız birliği etmişçesine, ‘‘Ölümü merak ediyorduk. Ölmenin nasıl olacağını öğrenmek istedik’’ dediler.

Dersleri kötü

P.K., R.K., F.E. ve H.Ö.'nün öğretmenleri, Anadolu Liseleri ve Fen Liseleri sınavlarında oldukça başarılı olan okulda, fare zehiri içen 4 öğrencinin ders notlarının ise zayıf olduğunu söylediler. Müdür Vekili Yaşar Uslu, intihara teşebbüs eden 4 öğrencinin ailelerinin de dargelirli olduğunu açıkladı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!