Okulda dehşet

Güncelleme Tarihi:

Okulda dehşet
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2012 00:00

İzmir’de ilköğretim 8’inci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki H.K., öğretmeni Rabia Sevilay Durukan’ı sınıf ortasında bıçakladı.

Haberin Devamı

Öğrencinin tehditlerini polise bildirdiği öğrenilen Rabia öğretmen kurtarılamadı.

İZMİR’in Karabağlar ilçesindeki Nazire Merzeci İlköğretim Okulu 8’inci sınıf öğrencisi H.K. (15), derse geç gelince kendisini müdürün yanına gönderdiği için tartıştığı Fen ve Teknoloji öğretmeni Rabia Sevilay Durukan’ı (40), dün 09.30 sıralarında sınıfta öğrencilerin önünde karnından ve kalçasından bıçakladı. Evli ve 2 çocuk annesi Durukan, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Tehdit etmiş

Durukan’ın, olaydan önce H.K.’nin kendisini bıçaklamakla tehdit ettiğini okul müdürüne söylediği, okul yönetiminin de polisten yardım istediği ortaya çıktı. H.K. gözaltına alınırken, dehşete tanık olan öğrenciler gözyaşı döktü. Durukan’ın bazı meslektaşları da okullarında can güvenliklerinin olmadığını, öğrencilerin en ufak bir olayda şiddete başvurduğunu, polisin yeterli denetimde bulunmadığından büyük korku yaşadıklarını anlattı. Rabia öğretmenin yeğeni Hakan Öztüzün, “Görevini yaptığı sırada bıçaklanmış. Sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz” dedi. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de “Bir daha böylesine acı veren olayların yaşanmaması için el birliğiyle çocuklarımıza sahip çıkmamız ve öğretmenlerimize yapılan her hareketin geleceğimize ve ülkemize yapılmış bir saldırı olduğunu bilmemiz gerekir” dedi.

Haberin Devamı

Matematik öğretmeni eşi Hüseyin Durukan, acı haber sonrası fenalık geçirince, Rabia öğretmenin can verdiği hastaneye kaldırıldı. Bu arada cinayet şüphelisi H.K.’nin (15) 2010- 2011 eğitim yılında, sınıfta kaldığı ve geçen yıl okula devam etmediği ortaya çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!