Okul yolunda aşk cinneti

Güncelleme Tarihi:

Okul yolunda aşk cinneti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2006 00:00

17 yaşındaki A.A arkadaşlık ettiği Ş.E.O.’yu kıskandığı için aynı yaştaki Cihan Semizoğlu’na kurşun yağdırdı. 4 kurşunun isabet ettiği Semizoğlu can verdi. Arkadaşını korumak isteyen 16 yaşındaki Ahmet Genç de 3 kurşunla hayatını kaybetti. Cinayet zanlısı A.A. aranıyor.

/images/100/0x0/55eb285cf018fbb8f8af0ec5
SAMSUN
Anadolu Lisesi öğrencileri 17 yaşındaki Cihan Semizoğlu ile 16 yaşındaki Ahmet Genç, dün okula giderken uğradıkları silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Olaydan sonra kayıplara karışan siyah bereli saldırganın 19 Mayıs Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki A.A. olduğu belirlendi. İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan çifte cinayetin kız yüzünden işlediğini açıkladı.

7 KURŞUN

Aynı mahallede oturan 9’uncu sınıf öğrencisi Ahmet Genç ile 10’uncu sınıf öğrencisi Cihan Semizoğlu, Bahçelievler Mahallesi’ndeki okula yürüyerek giderken dün saat 07.30’da Öcal Sokak’ta Doğum ve Çocuk Bakım Hastanesi karşısında silahlı saldırıya uğradı. 19 Mayıs Lisesi son sınıf öğrencisi olan ve olay sırasında siyah bere takan A.A., tabancasını çekerek Cihan Semizoğlu’na kurşun yağdırdı. 4 kurşun isabet eden Cihan Semizoğlu kanlar içerisinde yere yığıldı. Bu sırada arkadaşını korumak için saldırgana müdahalede bulunan Ahmet Genç de kurşunların hedefi oldu ve vücuduna 3 kurşun isabet etti. Saldırgan kaçtı. Ağır yaralı 2 öğrenci Devlet Hastanesi’ne götürülürken yolda yaşamlarını yitirdi.

Polis, aralarında kimliği açıklanmayan bir başçavuşun da bulunduğu görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda, katil zanlısının kimliğini kısa sürede tespit etti ve yakalamak için operasyon başlattı. Olay yerinde yapılan araştırmada 8 boş kovan bulundu.

CEP TELEFONLARI İNCELENİYOR

Cinayetin ardından İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan ve Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar hemen olay yerine gelip inceleme yaptı. Ardından Devlet Hastanesi’ne gelen Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, "Cinayeti kimin işlediğini biliyoruz. Katil zanlısını yakında yakalayacağız. Olay kız meselesi yüzünden meydana geldi" dedi. Vali Vekili Mustafa İngenç de cinayetin kız yüzünden işlendiğini ve zanlının yakalanması çalışmaların sürdüğünü belirtti. Öldürülen Cihan Semizoğlu’nun ve Ahmet Genç’in cep telefonları ve defterleri incelemeye alındı.

3 yıl Cihan’la flört etmiş

İKİ liselinin uğruna öldürüldüğü kızın kimliği de belirlendi. Katil zanlısı A.A. ile aynı sınıfta okuyan 11 TH sınıfı öğrencisi Ş.E.O. adlı kız, ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Ş.E.O.’nun A.A.’nın yanı sıra öldürülen Cihan Semizoğlu ile arkadaşlığı konusunda bilgisine başvuruldu. 3 yıl boyunca Cihan Semizoğlu ile arkadaşlık yaptığı, geçtiğimiz aylarda kendisini terk ettiği belirtildi. Ş.E.O’nun ardından sınıf arkadaşı A.A. ile gönül ilişkisine girdiği belirtildi. Emniyet Müdürlüğü’nde ifade veren Ş.E.O’nun "Olayın bu boyutlara geleceğini düşünmedim. Çok üzgünüm" dediği öğrenildi.

Korku ve üzüntü bir arada
/images/100/0x0/55eb285cf018fbb8f8af0ec7


SAMSUN Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Ahmet Genç ve 10. sınıf öğrencisi Cihan Semizoğlu’nun tabancayla vurularak öldürülmesi, kentte şok etkisi yarattı. Olayın duyulmasının ardından, öğretmen ve öğrenciler, vurulan öğrencilerin kaldırıldığı devlet hastanesine akın ettiler. Hastane önünde hareketli saatler yaşanırken, öğrenciler ve yakınları, ölüm haberiyle yıkıldılar. Gözyaşlarına boğulan ve çok korkan öğrencileri öğretmenleri sakinleştirmeye çalıştı. Genç ve Semizoğlu’nun yakınları ile bazı öğrenciler fenalık geçirdi, bayıldı. Bu sırada çok sayıda polis hastane önünde güvenlik önlemi aldı.

Eğitime 1 gün ara

VALİLİK kararıyla Samsun Anadolu Lisesi’nde eğitime bir gün ara verildi. Emniyet Müdürlüğü ekipleri, teyakkuza geçerek, il merkezindeki diğer okulların önlerinde de güvenlik önlemlerini artırdı. İki genç bugün Samsun’da toprağa verilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!