Okul müdürleri sınavla atanacak

Güncelleme Tarihi:

Okul müdürleri sınavla atanacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Okul müdürleri, artık 3 aşamalı sınavla belirlenecek. Başvuru koşullarını taşıyanlardan 70 barajını aşanlar hizmet içi eğitime alınacaklar. Bu eğitimden sonra da bir değerlendirme sınavı yapılacak.

Sekiz yıllık kesintisiz eğitim uygulamasını yürüteceği kadro için Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatını değişikliklerle sarsan Bakan Hikmet Uluğbay, şimdi de eğitim tarihinin en kapsamlı ‘Okul Müdürleri Operasyonu’na imza atacak. 14 Kasım'da Seçme Sınavı ile başlayacak operasyon, müdür başyardımcısı ve yardımcılarını da kapsayacak.

Uluğbay, Yönetici Atama Yönetmeliği değişikliğini yaptıktan sonra yönetici atamalarına koyduğu ambargoyu kaldırdı. Geçen hafta yürürlüğe giren yönetmeliğe göre, operasyon için valiliklere ‘Çok Acele’ ibareli genelge gönderildi. Tüm okul ve eğitim kurum müdürlerini topun ağzına kadar getirecek operasyon, ‘seçme sınavı’, ‘hizmet içi eğitim’ ve ‘değerlendirme sınavı’ olarak üç aşamalı yürütülecek.

Seçme sınavına başvurular, 5-9 Ekim tarihleri arasında il milli eğitim müdürlüklerine yapılacak. Yönetici olabilmenin ilk basamağını oluşturan seçme sınavına girebilmek için duyuruyla ilan edilecek ‘genel koşulları’ taşıma koşulu aranacak.

Yönetmelik çıkmadan önce 4 Temmuz'da planlanan ancak durdurulan seçme sınavı için, 11-26 Mayıs tarihleri arasında yapılan başvurular da geçerli olacak. Bunlar, aday numarası ve seçme sınavına girme koşullarını taşıdıklarını bildiren bir dilekçeyle il milli eğitim müdürlüklerine başvuracak.

Sınavda 70 ve daha yukarı puan alanlar ‘kazanmış’ sayılacak. Kazananlar, operasyonun ikinci aşaması olan hizmet içi eğitim programına alınacaklar. Operasyonun üçüncü aşamasında ise adaylar, ‘değerlendirme sınavı’na girecekler. Müdürler, değerlendirme sınavlarında başarılı olanlar arasından seçilecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!