Okul kantinlerine denetim

Güncelleme Tarihi:

Okul kantinlerine denetim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2005 12:06

Çankaya Belediyesi, 164 okul kantini denetleyerek, öğrencilerin sağlığını tehdit eden unsurlar konusunda işletmecileri uyardı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, toplum sağlığı konusunda denetimlerin süreceği belirtilerek, sağlığı tehdit eden unsurların ortadan kaldırılmaya çalışıldığı kaydedildi.

Açıklamada, Sağlık İşleri Müdürlüğü'nden 10 kişilik denetim ekibinin, Çankaya bölgesinde bulunan 164 okul kantinini denetlediği bildirildi.

Denetimlerde, okul kantinlerinin öğrencilerin sağlığını tehdit eden unsurlar taşıdığının belirlendiği kaydedilen açıklamada, bu konuda kantin işletmecileri ve okul yönetimlerinin uyarıldığı belirtildi.

Gerekli koşulları yerine getirmeyen kantinlere uyarılar verildiği ve 20 gün içinde tekrar bir denetim sürecinin başlatılacağı vurgulanan açıklamada, uyarıları dikkate almayan kantinler hakkında işlemlerin ivedilikle yapılacağı kaydedildi.

Açıklamada, denetimlerde okulların su depolarının klorlanması için klor tabletlerinin dağıtıldığı ve bu uygulamanın da düzenli bir biçimde sürdürüleceği, ayrıca denetlenen 164 kantinin de ilaçlandığı bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!