Öksüz: DerviÅŸ'le sorunumuz yok

Güncelleme Tarihi:

Öksüz: Dervişle sorunumuz yok
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 17, 2001 15:40

Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, ''Derviş ile MHP arasında sorun yok. Sorun çıkarmak isteyenler başka kapı arasınlar'' dedi.

Haberin Devamı

Öksüz, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yücel ve beraberindekileri Bakanlık'ta kabul etti. Kabulde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Öksüz, Türkiye'nin, önemli bir ekonomik sıkıntının içinden geçtiğini belirterek gelişen olaylardan kendisinin sorumlu tutulmasından  rahatsız olduğunu ifade etti. 

TÃœRK TELEKOM HÄ°YAKESÄ° KAPANDI

UlaÅŸtırma Bakanlığı'nın yaptığı, ''hayırlı'' iÅŸlerin görmezlikten gelindiÄŸini savunan Öksüz, ''15 günden bu yana Türk Telekom hikayesi kapandı. Piyasadaki istikrar Türk Telekom yüzünden bozulmadığına göre niye arzu etmediÄŸimiz geliÅŸmeler olduÄŸunu iyi tespit etmemiz lazım'' diye konuÅŸtu.Â

Tarım sektörünün devletçe desteklenmesi ve bu desteğin en azından AB'deki ülkelerdeki kadar olması gerektiğini belirten Öksüz, üretimin olmadığı yerde ekonominin ''iyi durumda'' olmasının mümkün olmadığını vurguladı.

Haberin Devamı

TEKNOKRAT HÃœKÃœMETÄ° DEMOKRASÄ°YE YAKIÅžMAZ

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Öksüz, piyasanın kötüye gitmesiyle ilgili bir soru üzerine, ''Piyasanın kötüye gitmesini bana sormayın. Bu işin erbabı kimse onlara sorun'' dedi.

Devlet Bakanı Kemal Derviş ile MHP arasında sorun olduğu yolundaki iddiaları hatırlatan bir gazeteciye ise Öksüz, ''Sorun yok. Sorun çıkarmak isteyenler başka kapı arasınlar'' karşılığını verdi.

''Teknokrat hükümeti'' formülleriyle ilgili bir soru üzerine de Öksüz, şunları kaydetti:

"Türkiye'de demokrasinin işlemesini ve yerleşmesini istemeyenler vardır. Teknokrat hükümeti demokrasiye yakışmaz. Olsa olsa ekonomiyi ve Türkiye'yi karıştırmak isteyenlerin niyetlerini ifade eder. Buna hükümetimiz hiç sıcak bakmamıştır, ben de bakmam.''

Öksüz, ''Başbakan Bülent Ecevit, ekonomi programını olumsuz olaraketkilemek isteyen bazı çevrelerden bahsetti. Bunlar kim?'' sorusu üzerine de ''Bunları biraz da siz araştırın bakalım. Ben başkalarının fikirlerini açıklamak durumunda değilim'' dedi.    
  Â
HERKESİN UYDURMALARINA CEVAP MI VERECEĞİZ?

''Bazı çevreler neden sizi ve MHP'yi hedef aldılar?'' sorusunu ise Öksüz, ''Kendimi hedef olarak görmüyorum. MHP'liler, ne yaptıklarını bilen, maksatlı dedikodu üretenlere karşı birlik olmayı beceren insanlardır. MHP'nin tek başına iktidara gelmesinden korkanlar var. Bu yüzden bunları normal karşılıyoruz. Doğru bildiğimiz yolda devam edeceğiz'' diye yanıtladı.

Haberin Devamı

''Bakan Derviş ile MHP ve sizinle ilgili spekülasyonlara bir noktakoymayı düşünmüyor musunuz?'' diye sorulması üzerine de Öksüz,  ''Herkesin uydurmalarına cevap mı vereceğiz? Bizim bir meselemiz yok. Biz faydalı olanın ne olduğuna karar veriyoruz. Olmayan sorunları varmış gibi gösterip toplum huzuruna çıkmanın bir faydası var mı?'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!