OKS yerleştirme başvuruları başladı

Güncelleme Tarihi:

OKS yerleştirme başvuruları başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2006 10:44

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) 2'nci yerleştirme başvuruları bugün başlıyor.

Haberin Devamı

İlk yerleştirme sonucunda açık kalan kontenjanlara, sınavda OKS-TM veya OKS-MF puan türlerinden 160 ve üstü puan almasına rağmen tercih ettiği okullardan herhangi birini kazanamayanlar, kesin kayıt hakkı kazandığı halde kaydını yaptırmamış olanlar ve kesin kayıt yaptırdığı halde 29 Temmuz-4 Ağustos 2006 tarihleri arasında kaydını sildirerek sisteme işletenler başvuruda bulunabilecek.

Başvurular, 13 Ağustosa kadar alınacak. Adaylar, daha önce başvurdukları okullardan başvuru yapabilecekler. Adaylar, 2'nci yerleştirmede önceki tercihlerine bağlı kalmaksızın en fazla 8 yeni tercih yapabilecek.

2'nci yerleştirmeye özel fen liseleri, özel meslek lisesi, Anadolu lisesi programı uygulayan ve sınavla öğrenci alan özel öğretim kurumları ve Anadolu meslek liselerinin Denizcilik Alanı dahil olmayacak.

MEB, yerleştirme sonuçlarını 20 Ağustos 2006 tarihinde ”meb.gov.tr” internet adresinden açıklayacak. Yerleştirme sonucunda kesin kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları 21-24 Ağustos 2006 tarihleri arasında yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!