Okkan suikastını işkenceyle kabul ettim

Güncelleme Tarihi:

Okkan suikastını işkenceyle kabul ettim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2001 01:58

Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve 5 koruma polisinin şehit edildiği suikaste katıldığı iddiasıyla hakkında idam istemiyle dava açılan Hizbullah üyesi Mehmet Fidancı iddiaları reddederek, ‘‘Ben suikaste katılmadım. Eylemi işkenceyle kabul ettirdiler’’ dedi.

Diyarbakır 3 Nolu DGM'deki duruşmada Mehmet Fidancı ile avukatı Sıtkı Zilan hazır bulundu. Gaffar Okkan suikastinin işlendiği tarihte kendisinin İstanbul'da olduğunu ve suikaste katılmadığını iddia eden Fidancı, ‘‘Ben kesinlikle suikaste katılmadım. Yakalandığımda yoğun işkence gördüm. Bu nedenle eylemi kabul etmek zorunda kaldım. Ben şu an cezaevinde de tecrit koşullarında yaşıyorum. Başka cezaevine sevkimi istememe rağmen göndermediler’’ dedi.

Avukat Sıtkı Zilan, müvekkilinin ifadesinin baskı altında alındığını ve suikaste katılmadığını belirterek, konu ile ilgili yazılı savunma yapacaklarını söyledi. Mahkeme heyeti, sanık Fidancı'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 12 Şubat 2002 tarihine erteledi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'a düzenlenen saldırı dahil toplam 13 kişinin öldürülmesi ve çok sayıda kişinin yaralanması olaylarına katıldığı belirtilen Mehmet Fidancı, Okkan'ın şehit edilmeden önce açıkladığı terör örgütü Hizbullah'ın 26 kişilik tetikçi listesinde yer alıyordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!