Okkan suikastı sırrını koruyor

Güncelleme Tarihi:

Okkan suikastı sırrını koruyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2002 11:21

Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ile 5 polis memurunun şehit edildiği suikast birinci yılını yarın dolduruyor. Bugüne kadar suikaste katıldığı öne sürülen biri ölü 7 kişi ele geçirildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Okkan ile polis memurları Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmuş ve Selahattin Baysoy, 24 Ocak 2001 günü Şehitlik Semti Sezai Karakoç Bulvarı'nda uğradıkları saldırıda şehit oluşmuşlardı.

Terör örgütü Hizbullah tarafından gerçekleştirilen suikast sonucunda başlatılan operasyonlarda, bugüne kadar saldırıya katıldıkları öne sürülen biri ölü ve 6'sı da sağ olmak üzere toplam 7'si ele ele geçirildi.

Geçen yıl terör örgütüne yönelik olarak bölgede sürdürülen operasyonlarda ise bin 500'ün üzerinde kişi yaklanırken, mahkemeye çıkarılan bu bu kişilerden 545'i tutuklandı.

GAFFAR OKKAN UNUTULMADI, UNUTULMAYACAK

Diyarbakır Valisi Cemil Serhadlı, Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın unutulmadığını ve unutulmayacağını ifade ederek, 1,5 yılı aşkın bir süre Diyarbakır'da beraber görev yaptığı Okkan'ın çok başarılı bir emniyet mensubu olduğunu vurguladı.

Vali Serhatlı, Okkan'ın, kendisini vatanına ve milletine adamış bir kişi olduğunu anlatarak, şöyle dedi:

"Demokratik, laik bir Türkiye Cumhuriyeti için yaptığı savaşı hiçbir zaman unutmamak gerekir. Onun yaptığı çalışmalarla birçok kişinin gözü açıldı. Ancak, hain saldırı sonucu şehit oldu. Okkan, unutulmadı ve unutulmayacak. Terör örgütü Hizbullah ile mücadelemiz örgütün kökü kazınana kadar devam edecektir. Okkan'ın bu ülkeye çok büyük hizmetleri olmuştur."

ÖRNEK ALINACAK BİR MÜDÜRDÜ

Emniyet Müdürü Atilla Çınar ise şehit Okkan'ın Diyarbakır'da ve görev yaptığı tüm yerlerde çok büyük hizmetlerinin bulunduğunu ifade ederek, Okkan'ın vatandaşlarla kurduğu iyi diyaloğu devam ettireceklerini söyledi.

Vatandaşların huzur ve güvenini sağlamak için çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini kaydeden Çınar, şöyle konuştu:

"İlk defa ben bir şehit Emniyet Müdürü'nün makamını teslim aldım. Bu da ço büyük sorumluluk gerektiriyor. Teşkilat içerisinde örnek alınacak biriydi. O bizim ağabeyimizdi. Kendisiyle sürekli bilgi alışverişinde bulunuyorduk. Son derece önemli mücadeleleri vardı. Biz de o mücadelelerin devamını temsil ediyoruz. Bu hizmetler üzerine bizler de birer tuğla bırakabilirsek ne mutlu bize."

ŞEHİTLER ANILACAK

Okkan ve 5 polis memuru, Diyarbakır'da yarın düzenlenecek programla anılacak.

"24 Ocak Şehitleri Anma Günü" nedeniyle yarın Diyarbakır Kültür Sarayı Sergi Salonu'nda Okkan'ın fotoğraflarının yer alacağı "Fotoğraf Sergisi"nin açılışı yapılacak. Ayrıca, Emniyet Müdürlüğü'nce Sümer Camisi'nde de şehitler için bir mevlüt okutulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!