OHAL 4 ay daha

Güncelleme Tarihi:

OHAL 4 ay daha
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

Milli Güvenlik Kurulu Diyarbakır, Hakkâri, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van illerindeki OHAL uygulamasının 4 ay daha uzatılmasına karar verdi. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel başkanlığında dün toplanan MGK, bu illerdeki terör potansiyelinin OHAL uygulamasının kaldırılmasına engel olduğuna karar verdi. Kurul, OHAL'in uzatılması yönündeki kararı Bakanlar Kurulu'na bildirilecek. OHAL görüşülürken PKK terörüne karşı güvenlik güçlerinin her geçen gün daha etkin baskı kurduğu belirtildi ve bir aylık terör bilançosu ortaya kondu.

DOĞU'NUN SORUNU

Toplantıya, Milli Eğitim Hikmet Uluğbay ve Sağlık Bakanı Halil İbrahim Özsoy da katıldı. Doğu ve Güneydoğu'daki sağlık hizmetlerinin karşılaştığı zorlukları içeren bir rapor sunan Özsoy, sorunların üzerinden gelinmesi için mücadele verildiğini kaydetti.

YÖK Başkan Vekili İsmail Tosun ile toplantıya katılan Uluğbay da yurtdışındaki Türk öğrencilerin sorunları ve bu öğrenciler üzerindeki aşırı dinci poropaganda faaliyetleri ile ilgili bilgi sundu. Kurul üyeleri öğrenciler üzerindeki şeriatçı baskının kaldırılmasını istediler.

Toplantıda ayrıca Körfez kirizinin barışçıl yollarla çözülmesinden duyulan memnuniyet de dile getirildi.

4.5 SAAT SÜRDÜ

MGK'nın saat 09.30'da başlayan toplantısı 4.5 saat sürdü. Toplantıya, Başbakan Mesut Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Ecevit, Başbakan Yardımcısı ve Milli Savunma Bakanı İsmet Sezgin, İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Salim Dervişoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fikret Özden Boztepe ve MGK Genel Sekreteri Orgeneral Ergin Celasin katıldı.

Toplantıda, Dışişleri Bakanlığı Müşteşarı Korkmaz Haktanır, MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun, Emniyet Genel Müdürü Necati Bilican ve Olağanüstü Hal Bölge Valisi Aydın Aslan da hazır bulundu.

Atasagun ilk kez girdiği MGK toplantısında iç ve dış güvenlik ile ilgili MİT tarafından hazırlanan raporu aktardı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!