Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak?

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2018 11:15

2023 Eğitim Vizyon Belgesi toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından çıkartılacağı dile getirilen Öğretmenlik Meslek Kanunu, son günlerde en çok merak edilen konulardan oldu. Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında detayları sorgulayan öğretmenler, söz konusu kanununun ne zaman çıkacağını öğrenmek istiyor. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak?

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmenleri ilgilendiren Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında geçtiğimiz hafta önemli açıklamalarda bulundu. 2023 Eğitim Vizyon Belgesi toplantısında konuşan Erdoğan, kısa süre içinde konu hakkında çalışmaların başlayacağını söyledi. İşte, merak edilen ayrıntılar...

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU ÇIKACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 Vizyon Belgesinin açıklandığı toplantıda, gelecek dönemde Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılacağını bildirdi. Her Öğretmenlerin birer kahraman olduğuna dikkati çeken Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim gözümüzde sayıları 920 bini bulan öğretmenlerimiz, bayrağımızın dalgalandığı her yerde fedakarca görev yapan birer kahramandır. Geri kalmış bölgelerde görev yapan öğretmenlerimizi teşvik edecek birtakım tedbirler alınacak."

Haberin Devamı

KANUN NE ZAMAN ÇIKACAK?

Hukukçular, doktorlar, askerler ve polisler gibi birçok meslek grubunun kendine özgü kanunu varken öğretmenler için böyle bir durum söz konusu değildi. Bir süredir bu kapsamda beklenti içinde olan öğretmenlere sevindiren haber Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Erdoğan, Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılacağını açıkladı. Ancak kanunun ne zaman çıkacağına ilişkin net bilgi vermedi. Konuya dair bir gelişme olduğu takdirde haberimizden takip edebilisiniz.

BAKMADAN GEÇME!