Öğretmenlerimize güvenin

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlerimize güvenin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2013 01:23

DERS zili çaldı. 223 bin 97 çocuk anaokuluna, 1 milyon 200 bin 165 çocuk da ilkokul birinci sınıfa dün başladı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 2013-2014 eğitim öğretim yılının ilk gününde İstanbul Ataşehir’deki Halil Atamavcı İlkokulu’nda velilere seslendi. Okulun konferans salonunda ailelerle buluşan Avcı, şunları söyledi:
“Öncelikle 2013-2014 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dilerim. Çocuklarımızın sağlıklı başarılı bir öğretim yılı geçirmeleri için birlikte hareket edeceğiz. Bizden beklentileriniz neler, onları konuşacağız, inşallah uyum ve ahenk içinde güzel bir yıl geçireceğiz. Bu sene çocukları ilk defa okula başlayan ailelerden en önemli isteğim şu: Lütfen öğretmenlerimize güvenin. Öğretmenlerimiz her çocuğun kendi özel şartlarını, özel gereksinimlerini, yeteneklerini çok geçmeden keşfederler. Onlarla ilgili size bilgi verirler. Bu nedenle öncelikle öğretmenlerimize güvenin. Öğretmenlerimiz, bu uyum eğitimi kapsamında çocuklarımızın okulla tanışmasını sağlayacaklar. Çocuklarınızla ilgili konuları zaman içinde sizinle paylaşacaklar. Siz de lütfen okul yöneticilerine, müdürlerine, servis şoförlerine yardımcı olun. Ne kadar çok eğitimcilerle diyalog içinde olursanız, o kadar verimli bir yıl geçer. Bugün bu okuldaki ilk gününüz ama inşallah, peyderpey çocuğunuzun durumu ile ilgili veli toplantılarına katılacaksınız. Öğretmenlerle, yöneticilerle diyalog içinde olmanızı rica ediyorum. Çocuklarımızı hep güzel yerlerde görürüz inşallah”

Haberin Devamı

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nün okula başlayan çocukların uyum çalışmaları için büyük bir gayretle çalıştıklarını ve öğretmenlerin bu konulardaki ön eğitimlerini gerçekleştirdiklerini belirten Avcı, “İnşallah çocuklarımız kısa süreli de olsa bu uyum sürecinde okullarını, öğretmenlerini tanıyacaklar. Okula ilk temaslarında, olabildiğince olumlu izlenim edinmelerini sağlamak için biz de elimizden geleni yapıyoruz. Yöneticilerimiz, okullarımız, öğretmenlerimiz yapıyor” diye konuştu.

Halil Atamavcı İlkokulu’nda birinci sınıfa başlayan öğrencilere ders kitapları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz dağıtıldı. Ancak diğer okullarda öğrencilere kitapların henüz dağıtılmadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Karikatürünü çizdi

BAKAN Avcı, ziyaret ettiği bir sınıfta tahtaya “2013-2014 eğitim öğretim yılı bütün öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize, yöneticilerimize, görevlilerimize hayırlı uğurlu olsun. Sağlık ve mutluluk içinde nice yıllara” yazdı. Nabi Avcı, tahtaya kendi karikatürünü de çizerek, sınıfta bulunan Bakanlık yetkililerini, gazetecileri ve öğretmenleri güldürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!