Öğretmenle kavga etti, 6 ay ceza aldı

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenle kavga etti, 6 ay ceza aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2008 11:12

KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'ndeki Barbaros İlköğretim Okulu'nda 2 çocuğu öğrenim gören veli 38 yaşındaki Şemsi H., öğretmen Şevkiye Uğur'u dövdüğü gerekçesiyle 4 ay hapis cezasına çarptırıldı, 6 ay süreyle bu okula girmesi yasaklandı.

Haberin Devamı

ÖĞRETMENİ DÖVEN VELİYE OKULA GİRİŞ YASAĞI

Şemsi H., Gölcük'teki Donanma Mahallesi'ndeki Barbaros İlköğretim Okulu'nda nöbetçi öğretmen Şevkiye Uğur'un, 4'üncü sınıfta öğrenim gören oğlu B.E.H.'yi dövdüğünü öne sürerek okula gitti. Veli ve öğretmen arasındaki tartışma kısa sürede büyüdü. Şemsi H. iddiaya göre kendisini dinlemeyip arkasını dönüp giden öğretmen Şevkiye Uğur'un arkasından saldırarak yumrukladı.

Öğretmen Şevkiye Uğur'un şikayeti üzerine Gölcük Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan davada dinlenen bazı tanıklar veli Şemsi H.'nin öğretmenin sırtına yumrukla vurduğunu söyledi. H.ise öğretmeni dövmediğini sadece omzuna dokunduğunu ileri sürdü.

Mahkeme, suçlu bulduğu Şemsi H.'yi 4 ay hapis cezasına çarptırdı ve 6 ay okula girmesini yasakladı. Hapis cezası da 2 bin YTL paraya çevrildi.

Haberin Devamı

Kararı temyiz eden Şemsi H., “Bu olayın ardından Şevkiye Uğur, sınıf öğretmeni olmadığı halde 10 yaşındaki oğlumun sınıfına girip, ‘Sıkıysa annen bir daha bu okula gelsin. Onu polise şikayet ederim. Hapse attırtırım’ demiş. Çocuğuma sürekli psikolojik baskı uyguluyor” dedi.

Oğlunun bu olaydan sonra psikolojik sorunlar yaşamaya başladığını ileri süren ve öğretmen Şevkiye Uğur'u savcılığa şikayet etitğini söyleyen Şemsi H., “Perşembe günleri bu öğretmen nöbetçi olduğu için okula gitmek istemiyor. Çocuğumun psikolojisini bozdu. Çocuğum önce İzmit Devlet Hastanesi'nde tedavi gördü. Halen Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Psikiyatri Bölümü'nde terapi alıyor” diye konuştu.


Okul yöneticileri, olayın adliyeye intikal ettiğini ve mahkemenin kararını verdiğini söylemekle yetindi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!