Öğretmene zorunlu hizmet affı

Güncelleme Tarihi:

Öğretmene zorunlu hizmet affı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

Zorunlu hizmet yapması gereken öğretmenlere af geldi. 11 Haziran'dan itibaren öğretmenlik yapmaya başlayanlar kapsam dışında tutuldu. Yer değiştireceklerin başvuruları da 26-30 Haziran’da kabul edilecek.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, zorunlu hizmet için af ilan etti. Zorunlu hizmet kapsamındaki tüm öğretmenler, yükümlülük dışı bırakıldı. 11 Haziran 2000 tarihinden sonra göreve başlayan öğretmenler ise yine zorunlu hizmete tabi olacak. 1999'da, zorunlu hizmetini yapmak için bölgeye gidenler de af kapsamına alındı.

Bakanlık, zorunlu bölge tanımı ve kapsamını da değiştirdi. Buna göre, zorunlu hizmet bölgesi sayısı 2'ye çıkarılırken, Türkiye de, ‘serbest’, ‘zorunlu hizmet 2. bölgesi’ ve ‘zorunlu hizmet 3. bölgesi’ olarak 3'e ayrıldı. Öğretmen ihtiyacının karşılandığı 19 il serbest bölge içine çekildi.

Zorunlu hizmet bölgesi kapsamındaki il sayısı 33'e düşerken, öğretmen ihtiyacının giderilemediği İstanbul ve Gaziantep, zorunlu çalışma süresinin en az 4 yıl olduğu, 2. bölge kapsamına alındı. 3. bölgede hizmet süresi ise en az 3 yıl olarak belirlendi.

YER DEĞİŞTİRME TAKVİMİ

Bu arada Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu bir genelge yayımlayarak, yer değiştirme maratonunu başlattı. Başvurular 26-30 Haziran tarihleri arasında kabul edilecek.

BRANŞ DEĞİŞİKLİĞİ

İhtiyaç olan branşlar için il düzeyinde duyuru yapılacak. Alan değişikliği işlemleri 30 Ağustos'a kadar tamamlanacak.

Eşi de öğretmen olan öğretmenlerin, tercih yaparken eşi ile birlikte gidebileceği illeri tercih etmesi gerekecek. Eşlerden birinin branşında ihtiyaç olmaması durumunda atama yapılamayacak.

ŞEHİR İÇİ ATAMALAR

Bulundukları kurumda 30 Eylül 2000 tarihi itibariyle en az iki yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, il içi atanma isteği için başvurabilecek.

Norm kadro fazlası öğretmen bulunan hizmet alanlarına hiçbir şekilde atama yapılmayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!