Öğretmene öğrenciye tecavüzden 15 yıl hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Öğretmene öğrenciye tecavüzden 15 yıl hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2010 11:27

ADANA’da kız öğrencisini evine götürüp tecavüz ettiği iddiasıyla, 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan öğretmen 39 yaşındaki M.D., suskunluğunu bozarak ilk kez ifade verdi. Öğretmen M.D. suçlamayı reddetti.

İddiaya göre, 2008’de Adana Kiremithane Anadolu Meslek Lisesi’nin son sınıf öğrencisi, şu anda da bir üniversitenin meslek yüksekokulunun öğrencisi olan 20 yaşındaki D.A., Milli Eğitim Bakanlığı’na internet kanalıyla gönderdiği elektronik postada, öğretmenin tecavüzüne uğradığını öne sürdü. D.A., gönderdiği e-postada, Adana’da açılan Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı’nı (METEF-2008) 15 Mayıs 2008’de gezmeye gittiğini, fuarda rahatsızlandığını, metal işleri öğretmeni M.D.’nin kendisini okula bırakma bahanesiyle otomobiline alıp, evine götürüp tecavüz ettiğini, sonraki günlerde de evlenme bahanesiyle beraber olduklarını iddia etti.

‘Nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanan M.D., ikinci duruşmada ilk kez konuştu ve suçlamayı kabul etmedi. M.D. kendini şöyle savundu:

“Fuardaki standa geldiğinde D.A., kendini iyi hissetmediğini söylemişti. Ben kendi otomobilimle fuardan ayrılmak istediğim sırada nereye gideceğimi sordu. Okula gideceğimi söyledim. Kendisini de götürmemi istedi. Öğretmeninden izin aldığı takdirde götürebileceğimi bildirdim. Gidip, bir süre sonra geldiğinde öğretmenini bulamadığını, arkadaşına haber verdiğini söyledi. Ben de rahatsız olduğu için otomobilime alıp, okula bıraktım. Onu evime götürmedim. Cinsel istismarda bulunmadım. Suçlamayı kabul etmiyorum.”

‘EVLENMEK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ’

Okula bırakmayı öğretmeninin teklif ettiğini öne süren D.A. ise, ifadesinde şunları söyledi:

“Yanıma gelen M.D., durumumu sorduğunda iyi olmadığımı söyledim. Kendisinin okula gitmesi gerektiğini, istersem beni de otomobili ile okula bırakabileceğini söyleyince otomobiline bindim. Okula giderken birden eve yöneldi. Sorduğumda evinden bir şey alması gerektiğini söyledi. Evinin önüne geldiğimizde beni de çağırınca girmek istemedim. Israr edince birlikte evine girdik. Televizyonu açıp bana su ikram etti, sonra aniden harekete geçerek benimle normal yoldan cinsel ilişkiye girdi. Kanama bir kaç saat sonra olmuştu. Ancak bekaretimi bu ilişkiyle kaybettiğimi anlamıştım. Bana çocuklu ve dul olduğunu söyledi. Bir yıldan fazladır beni takip ettiğini, sevdiğini ve evleneceğini anlattı. Ben de bunlara inandığım için daha sonra muhtelif tarihlerde ilişkiye girdim. En son 18 Haziran 2008’de kardeşinin evinde ilişkiye girdik. Parmağında yüzüğü görünce bana söylediklerinin doğru olmadığını ve evlenmeyeceğini anladım. Kendisi ile tartıştık. Daha sonra da şikayette bulundum. Beni doktora da götürüp, zar diktirdi. Doktor da beni kandırdı. Doktorun ifadesini de kabul etmiyorum. Öğretmenin evindeki eşyaları tek tek söyleyebilirim.”

‘ÖĞRETMENE İLGİ DUYDUĞU İDDİASI’

Tanık olarak dinlenen doktor A.Ö. de, D.A.’nın kendisine gelip muayene olduğunu, muayenede bakire olduğunu saptadığını, ancak kiminle geldiğini hatırlamadığını söyledi.

Aynı okulda görevli kadın öğretmen S.K. de, “Ben D.A.’nın dersine giriyorum. Bana öğretmen M.D.’yi yakışıklı bulduğunu ve platonik duygular içerisinde olduğunu, duygularının yoğun olduğunu söyledi. Ben de öğretmenin evli olduğunu anlatarak bu ilişkinin olamayacağını belirtim” diye ifade verdi.

Mahkeme heyeti, öğrencinin İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na sevk edilip cinsel istismar suçundan dolayı beden ve ruh sağlığının bozulup bozulmadığı yönünden raporunun alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!