Öğretmendi atanamadı, polis oldu şehit düştü

Güncelleme Tarihi:

Öğretmendi atanamadı, polis oldu şehit düştü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2011 16:41

ŞIRNAK’ın Silopi İlçesi’nde dün teröristlerin saldırısında şehit düşen iki polisten 29 yaşındaki Muharrem Ünlü’nün baba ocağı Çorum’un Mecitözü İlçesi’ne ateş düştü. Annesini 5 yıl önce kaybeden polis memuru Ünlü’nün Türkçe öğretmeni oluduğu, bir süre dersanede çalıştığı ve ataması yapılmayınca sınavlara girerek polis olduğu belirtildi.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde dün gece Polisevi’nin arka tarafındaki koruma noktasına açılan ateş sonucu şehit düşen bekar polis memuru Muharrem Ünlü’nün acı haberi, memleketi Çorum’un Mecitözü İlçesi Kozören Köyü’ndeki ailesini yasa boğdu. 5 yıl önce annesi Serpil Ünlü’yü kaybeden polis Ünlü’nün şehit olduğu haberini alan çiftçilik yapan 60 yaşında babası Abdullah Ünlü gözyaşlarına boğuldu. Balıkesir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümünden 7 yıl önce mezun olan ve memleketinde bazı dershanelerde öğretmenlik de yapan Muharrem Ünlü, KPSS’ye girip Milli Eğitim Bakanlığı kadrosuna geçmek istemesine rağmen atanamadığı için sınavlara girerek polis oldu. 2 yıllık polis olan Muharrem Ünlü, 6 ay öncede Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne atandı.

2 GÜN ÖNCE AMCASIYLA GÖRÜŞTÜ

Bu arada acı haberle yıkılan amcası Hüseyin Ünlü de gözyaşlarını tutamayarak yeğeni ile 2 gün önce telefonla konuştuğunu söyledi. Hüseyin Ünlü, "2 gün önce onunla telefonla konuştum. Bana ’Amca buralar çok gergin’ dedi. Ben de kendisine dikkat etmesi gerektiğini söyledim. Şehit olacağı hiç aklımızın ucundan geçmiyordu. Şimdi bu acı yüreğimizi dağladı. Tüm yurdumuzun başı sağolsun" dedi.

Şehit polis memuru Ünlü’nün evine gelen Çorum Valisi Nurullah Çakır, ailesine başsağlığı diledi. Şehidin, bugün memleketi Çorum’un Mecitözü İlçesi Kuzören Köyü’nde törenle toprağa verileceği belirtildi.

Haberin Devamı

ŞEHİT POLİS MEMURU TOPRAĞA VERİLDİ

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde teröristlerin açtığı ateş sonucunu şehit düşen polis memuru Muharrem Ünlü’nün cenazesi helikopter ile memleketi olan Çorum’un Mecitözü İlçesi’ne getirildi. Kaymakamlık binası önünde yapılan törene İçişleri Bakanı Osman Güneş, Vali Nurullah Çakır, CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin, meslektaşları, daire müdürleri katıldı.

Babası Abdullah Ünlü güçlükle ayakta durabildiği törende gazetecilere açıklama yapan İçişleri Bakanı Osman Güneş, "Menfur bir saldırı. Bildiğimiz mihraklar, evladığımızı bizden kopardı. Bunlar karanlık mihraklar. Bunlar ülkeyi karıştırmak isteyen insanlar. Bunlara insan bile dememek lazım. Bunlar ortalığı bulandırmaya çalışan, halkı infiale sevk etmeye çalışan, kandan beslenen mihraklardır. Türkiye Cumhuriyeti devleti bunların üstesinden gelmesini bilir. Güvenlik birimlerimiz her türlü konuda her türlü tedbiri almış bulunmaktadır. Hemen olayın akabinde karşı operasyon başlatılmıştır. Gereken ne ise yapılacaktır. Hepimizin başı sağolsun. Allah ailesine ve milletimize sabır versin" dedi.

Haberin Devamı

Halası Zehra Bulut, ayakta güçlükte durarak sinir krizleri geçirdi. Yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı törende, ’Kahrolsun PKK’, ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları atıldı.

ŞEHİT BABASINDAN TEPKİ

Şehit Babası Abdullah Ünlü, "Niye bir bakan oğlu ölmüyor? Niye bir milletvekili oğlu ölmüyor? Bu garibanların alayı mı ölecek? Onlar paralı, askere gitmiyor" diyerek tepki gösterdi. Bazı şehit yakınları da Mecitözü ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olan teröriste atıfta bulunarak, "Buradaki teröristi çay içirip, gönderiyorlar. Oradaki teröristlere kurşun sıktırıyorlar. Utansınlar, dört çapulcuya güçleri yetmiyorsa insinler oradan. Buradaki halk onların hepsinin hakkından gelir" diye tepkilerini dile getirdiler.

Halası Zehra Bulut’u İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre teselli etmek istedi. Zehra Bulut, "Onun ‘yavrum’ diyecek annesi de yok" demesi üzerine İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre de "Allah kahretsin bunu yapanları" dedi. Yapılan cenaze töreninin ardından şehit Muharret Ünlü, Merkez Camaii’nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Kuzören Köyü’nde toprağa verildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!