Öğretmenden ilginç eylem

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenden ilginç eylem
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2015 11:56

TOKAT’ta Atatürk Anadolu Lisesi’nde görevli öğretmen Cemil Arslan, toplumsal sorunların kartopu gibi büyüdüğünü ifade ederek, öğrencileri ile birlikte yaptığı kardan adamı uçurumdan yuvarladı.

Haberin Devamı

Tokat’ta Eğitim İlke Sen üyesi sosyolog Cemil Arslan, öğrencileri ile birlikte Tokat-Sivas Karayolu üzerindeki Çamlıbel Mevkii’ne geldi. Arslan, burada bir tepeye çıkarak kardan adam yaptı. Arslan, kar yağışı altında altında toplumsal sorunların çığ gibi büyüdüğünü belirterek şöyle dedi:

"İşsizlik, asgari ücretlilerin sayısı, boşanma, intiharlar artıyor. Maddi değerler kutsallaştırılıyor, ahlaki ve dini değerler zayıflıyor. İnsani değerler sevgi, saygı, hoşgörü, yardımlaşma ve benzeri değerlerimiz yok oluyor. Hırsızlık, yoksulluk çığ gibi büyüyor. Kadın cinayetleri, tecavüzler giderek çoğalıyor. Sürekli artış gösteren sorunlarımız adeta kartopu misali büyüyerek kardan bir adam haline dönüşüyor. Bu sorunları nasıl biz oluşturduysak bunu çözecek olanlar da yine bizleriz. Aksi takdirde kartopu gibi bir toplumsal patlamada, kartopunun uçurumdan aşağı yuvarlandığı gibi aynen yuvarlanırız, darmadağın oluruz. O nedenle ayağımızı denk almalı, mutlaka bu toplumsal sorunlara çözüm aramalı ve bu sorunlara çözüm bulmalıyız. Yoksa kardan adam gibi uçuruma yuvarlanırız."

Açıklamanın ardından Arslan ve öğrenciler kardan adamı uçurumdan yuvarladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!