Öğretmen suçlarında dayak 5. sıraya indi

Güncelleme Tarihi:

Öğretmen suçlarında dayak 5. sıraya indi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2002 02:13

Öğretmenlerin soruşturma geçirdiği suçlar arasında, eskisi gibi ‘‘öğrenci dövmek’’ ilk sırada değil. İlk sırayı ‘‘görevi savsaklama’’ alırken, bunu sırasıyla öğrencisine gizlice ders vererek menfaat sağlama, makbuzsuz para toplama, hakaret ve tehdit izliyor.

Ekonomik krizin en çok etkilediği çalışan kesimin başında yer alan öğretmenler, görevlerini ciddiye almamaya başladı. Öğrencisini dömek suçundan zaman zaman gündeme gelen öğretmenlerin bu yıl daha çok 'görevini savsaklama' suçundan soruşturma geçirdiği belirlendi. Yaklaşık 15 bin öğretmeni ve 300 bin öğrencisi bulunan Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 205 öğretmen hakkında adli nitelikli soruşturma açıldı. Soruşturmalar sonunda 63 öğretmen hakkında adliyeye sevk kararı verilirken, 142 öğretmenin de adli makamlara sevkine gerek duyulmadı.

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 300 idareci ve öğretmen hakkında da disiplin soruşturması yapıldı. İdareci ve öğretmenler en çok, 'derslere plan yapmadan girmek', 'okulda huzursuzluk yaratmak', 'mesaiye geç gelmek', 'amirine saygısızlık', 'makam atlayarak müracaatta bulunmak' ve 'devlet malına zarar vermek' suçlarından soruşturma geçirdi.


Okulda tacizin sonu gelmiyor


Zonguldak Merkez Gazi İlköğretim Okulu'nda biri Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olmak üzere 2 öğretmen, kız öğrencilere cinsel tacizde bulundukları iddiasıyla açığa alındı.

Erzincan'da ise, bir başka öğretmen 13 öğrenciye tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklandı. Samsunda'da da Türkçe öğretmeni, arabada öğrencisiyle sevişirken yakalandı.


Din ve ahlak öğretmeni tacizden açığa alındı


Zonguldak'taki olayda 4'üncü sınıf öğretmeni 40 yaşındaki H.F. hakkında kız öğrencilere elle sarkıntılık etmek, 36 yaşındaki din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni S.N. hakkında da kız öğrencisinin hatıra defterine aşk mektubu yazdığı iddiasıyla soruşturma açıldı. Müfettişler, psikologlar nezaretinde öğrencilerin ifadesini aldı.

Dördüncü sınıf öğretmeni, evli ve 2 çocuk babası H.F. ile bekar olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni S.N. hakkında veliler çocuklarına cinsel tacizde bulunulduğunu iddia etti. Milli Eğitim Müdürü Onur Kaya, ‘‘Olaydan etkilenmemeleri için bir psikolog nezaretinde öğrencilerimizin ifadesini alıyoruz’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!