Öğretmen maaşlarının yükseltilmesi öncelikli hedefimiz

Güncelleme Tarihi:

Öğretmen maaşlarının yükseltilmesi öncelikli hedefimiz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2008 10:27

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve 60. Hükümetin birinci önceliğinin eğitim olduğunu belirterek, “öğretmen maaşlarının daha da yükseltilmesi, bakanlığımızın öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır” dedi.

Çelik, CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek'in yazılı soru önergesine verdiği cevapta, öğretmenlerin maaşlarının daha da yükseltilmesinin Bakanlığının öncelikli hedefleri arasında yer aldığını vurguladı.

Öğretmenlerin ve Milli Eğitim Bakanlığı personelinin özlük haklarıyla ilgili çalışmaların devlet personel rejimi bütünlüğü içinde ilgili kamu kurumlarında sürdürüldüğü belirten Çelik, şunları kaydetti:

“Sayın Başbakanımızın ve Hükümetimizin birinci önceliği eğitimdir. İktidar olduğumuz süre içinde bütçeden en büyük payı eğitime ayırdığımız herkesçe bilinmektedir. Ayrıca bilgi teknolojilerinin okullarımıza kazandırılması, yeni müfredat programları ve fiziki altyapının iyileştirilmesi için yaptığımız yeni derslikler, eğitime verdiğimiz önemin herkesçe kabul edilen göstergelerinden bazıları olup geçmiş hükümetlerin ihmalinin telafisine yönelik çalışmalarımız devam etmektedir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!