Öğretmen alımı için start bugün

Güncelleme Tarihi:

Öğretmen alımı için start bugün
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı ilk kez kurum içi, açıktan atama, kurumlararası nakil ve emekli dönüşü yoluyla 30 bin öğretmen alacak. Başvurular, 23-31 Ağustos 1999 tarihleri arasında il milli eğitim müdürlüklerine yapılacak. Öğretmenlik görevine ilk defa atanacakların, son başvuru tarihi itibariyle 40 yaşından gün almamış olması şartı bulunuyor. Öğretmenlik için başvuracak adayların, yurtiçi yükseköğretim kurumlarından lisans düzeyinde mezun ve pedagojik formasyona sahip olmaları gerekiyor.

Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı ve bilgisayar branşlarında yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar, denklik ve pedagojik formasyon belgesi bulunduğuna ilişkin olarak YÖK'ten belge alacaklar.

Pedagojik formasyonu olmayıp, İngilizce branşı için başvuruda bulunacak adaylarda, İngilizce öğretim yapan yurt içi üniversiteler ya da YÖK'ün denkliğini kabul ettiği yurt dışı üniversitelerden mezun olma koşulu aranacak. 31 kredilik İngilizce Öğretmenliği Sertifikası bulunanlar da bu branş için başvuruda bulunabilecek.

Sınıf öğretmenliğine, bu alanla ilgili fakültelerden mezun olanların yanında, 21 kredilik ‘Öğretmenlik Meslek Bilgisi (pedagojik formasyon) Sertifikası’na ek olarak en az 18 kredilik ‘İlköğretim (sınıf) Öğretmenliği Sertifikası’ ya da her iki sertifika programını kapsayan en az 33 kredilik ‘İlköğretim (sınıf) Öğretmenliği Sertifikası’ bulunanlar başvurabilecek. Okul Öncesi Öğretmenliği için başvuruda bulunacaklardan, ilgili fakülte mezunu dışındakilerin de en az 29 kredilik ‘Okul Öncesi Öğretmenliği Sertifikası’na sahip olmaları gerekecek.

Öğretmen atamaları bilgisayar kurası ile gerçekleştirilecek. Eş durumu dışında diğer özür grupları kabul edilmeyecek. Geçen yıl, ataması yapılmayan adaylar, bu yıl yeniden başvuracak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!