Öğrencilerin bayrak duyarlılığı

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerin bayrak duyarlılığı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2008 15:01

Pakistan Büyükelçiliği'ne ait okulda okuyan öğrenciler, okul bahçesindeki Türk bayrağının direkten indirilmesini protesto etti.

İngilizce eğitim veren ve öğrencilerinin çoğunluğu Türk olan “International Centre For Learning” adlı okulun yönetimi tarafından okul bahçesindeki uzun direkte asılı bulunan Türk bayrağının indirilmesi ve daha kısa olan direkte bulunan Pakistan bayrağının Türk bayrağının yerine göndere çekilmesi üzerine öğrenciler derse girmedi.

Olayı protesto eden öğrencilerin yaklaşık 3 saat okulun bahçesinde beklemeleri üzerine, Türk bayrağı okul yönetimi tarafından tekrar göndere çekildi. Öğrenciler, Türk bayrağı direğe çekilirken, “Kırmızı-beyaz, en büyük Türkiye” diye tempo tuttu ve İstiklal Marşı okudu.
Öğrenciler, Türk bayrağının yeniden göndere çekilmesinin ardından eğitimlerine devam etmek üzere dersliklere girdi.

Olayın ardından okula gelen Pakistan Büyükelçiliği eğitimden sorumlu müsteşarı Zubair Ahmed, basın mensuplarının soruları üzerine, bayrağın Pakistan Büyükelçiliği'nin bilgisi dışında ve “bir karışıklık ve yanlış anlama” sonucu indirildiğini söyledi.

Pakistan Büyükelçisi'nin bayrağın yeniden yerine takılması emrini verdiğini ifade eden Ahmed, “Türkiye'nin bayrağı, Pakistan bayrağı kadar önemlidir. Bizim herhangi bir kimseye Türkiye'nin bayrağının yerinden indirilmesi gibi birşey söylememiz söz konusu değildir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!