Öğrencilere örnek olsun diye sigarayı bıraktılar

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere örnek olsun diye sigarayı bıraktılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2006 17:36

Kırıkkale'nin Keskin İlçesi'nde bir ilköğretim okulunda idareci, öğretmen ve hizmetli personelin tamamı öğrencilere örnek olmak amacıyla sigarayı bıraktı.

Keskin Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Hamza Altun, 400 öğrencisi bulunan okulda, idareci, öğretmen ve hizmetli kadrosuyla çalışan 26 kişiden hiçbirinin sigara içmediğini söyledi. Kendisinin 21 yıl sigara içtiğini ve bir süre önce geçirdiği rahatsızlık sonucu doktor tavsiyesiyle sigarayı bıraktığını ifade eden Altun, bunun üzerine okulda görev yapan diğer arkadaşlarıyla sigarayı bırakma konusunda toplantı yaptıklarını ifade etti.

Altun, yapılan toplantıda, öğrencilere örnek olmak amacıyla okulda görev yapan idareci, öğretmen ve hizmetlilerin toplu şekilde sigarayı bıraktıklarını ifade etti. Daha önce kendisiyle birlikte okulda görev yapan 14 kişinin sigara içtiğini ifade eden Altun, şunları kaydetti:

“400 öğrenci, 26 idareci, öğretmen ve diğer memur kadrosu ile toplam 426 kişi bulunan okulumuzda hiç kimse sigara içmiyor. Uzun süre sigara içen arkadaşlarımız sigarayı çok zor bıraktı. Ancak bu davranışımızla öğrencilerimize iyi bir örnek teşkil ettik. Daha önce öğretmenler odasına sigara dumanından girilemezken, şimdi burada teneffüslerde öğretmenlerimiz kitap okuyarak, öğrencilerin sorunlarını tartışıyor.”

Altun, sigarayı bırakmalarının ardından halı sahada futbol oynamaya ve sabahları da yürüyüş yapmaya başladıklarını kaydetti. Okuldaki öğretmenlerden Ertürk Ergüder de 11 yıldır günde 2 paket sigara içtiğini, ancak okulda başlatılan kampanya ile sigarayı bıraktığını, spora da başladığını söyledi. Okulun Beden Eğitimi Öğretmeni Hakan Yaylıoğlu ise kendilerine sigarayı bıraktıran okul müdürü Hamza Altun'a teşekkür ettiklerini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!