ÖÄŸrencilere izdivaç formu!

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere izdivaç formu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2017 12:13

Tekirdağ'da FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki kripto yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, örgüt içerisinde yapılan evliliklerin askerlerin ileride alacağı rütbeleri etkileyecek "referans" niteliğinde olduğu belirtilirken, öğrencilerin doldurtulan izdivaç formları veya sohbet sırasında edinilen evlilik hakkındaki düşüncelerinin müdürlere ulaştırıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

TekirdaÄŸ 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 135 sayfalık iddianamede, 13'ü tutuklu 20 sanığın "terör örgütüne üye olmak" ve "suç iÅŸlemek amacıyla örgüt kurmak" suçlarından cezalandırılmaları isteniyor.ÂFETÖ'nün TSK içerisindeki kripto yapılanmasının sanık ifadelerinden hareketle detaylarıyla anlatıldığı iddianamede, devlet kademelerindeki yapılanmaya ve sızılan yerin önemine göre örgüt içerisindeki mahremiyetin arttığına iÅŸaret edildi.

"Örgüt içi evlenme sistemi" 

İddianamede, "Örgüt içerisinde evlenme sistemi" başlıklı bölümde şu bilgilere yer verildi: 

"Öğrencilerin doldurtulan izdivaç formları veya sohbet sırasında edinilen evlilik hakkındaki düşünceleri silsile halinde müdürlere de ulaşmaktadır. Bu safhadan sonra sivil kanatta bulunan il abileri ve il ablalarıyla yapılan toplantılarda dile getirilmekte ve örgüt tarafından birbirine uygun olduğu düşünülen adaylar tanıştırılmaktadır. Evlenmek isteyen kişiler eğer yapı içerisinden evlenirse ve bunu kendi isteğiyle kabul ederse bunun o kişi (askeri personel) için çok önemli olduğu ve referans olarak kabul edildiği vurgulanır. Örgüt mensubu bir askeri personelin ancak yapı içerisinden kariyeriyle gireceği sınavlarda referans olunduğu, aksi durumda derecesinin düştüğü ve muadili başka kişiler var ise onların tercih edildiği, örgüt için örgüt içinden evlenmenin çok önemli bir kriter olduğu anlaşılmıştır." 

Ayrıca iddianamede kripto yapı içerisinde bulunan örgüt üyelerinin, örgütün diğer üyelerinin haberleşmede kullandıkları "Bylock, Eaglea, Kakao Talk, Cover Me" gibi programların yerine sabit, ankesörlü telefon kullandıkları bilgisine de yer verildi.  Öte yandan il genelinde Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün "kripto" yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde mart, mayıs, temmuz ve eylül aylarında 438 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartılmış, bunlardan 394'ü gözaltına alınmıştı. Mahkeme bunlardan 176'sının tutuklanmasına karar vermiş, şüphelilerden 210'u adli kontrol şartıyla olmak üzere 218'i serbest bırakılmıştı. Firari durumdaki 44 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü ifade edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!