Öğrenciler zammı el arabasıyla protesto etti

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler zammı el arabasıyla protesto etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2012 15:15

KADIKÖY İskele Meydanı’nda toplanan Sosyalist Gençlik Derneği üyesi bir grup öğrenci, ulaşıma yapılan son zamları protesto etti. "Ulaşım zamları geri çekilsin", "Parasız eğitim, parasız ulaşım", "Yolumuza taş koyanın yolunu keseriz" yazılı dövizler açan grup, basın açıklamasını el arabası üstünde yaptı.

İstanbul Sosyalist Gençlik Derneği Başkanı Didem Arda "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi yaptığı son toplantıda yine zam kararı aldı. 1,75 olan ilk biniş ücreti 1,95’e, öğretmen ve yaşlılar için 1,20 lira olan ücret 1,35’e, öğrenciler için ise 1,00 lira olan ücret 1,10’a çıkarıldı. Yaşamın oldukça pahalı olduğu İstanbul’da ulaşıma yapılan bu zamlar; işçiler, emekçiler ve biz öğrenciler için açıkça bir soygunu ifade etmektedir. Sağlık, barınma gibi en zaruri ihtiyaçların oldukça pahalı olduğu İstanbul’da ulaşıma yapılan bu zam işçilerin, emeklilerin çektiği zorlukları katmerlemektedir" diye konuştu.

VATANDAŞLARDAN DESTEK

Öğrencilere çevredeki bazı vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Eylemin ardından el arabasına binen İstanbul Üniversitesi öğrencisi Betül Çobanoğlu’nu arkadaşları bu şekilde dolaştırdı. Çobanoğlu, zamlar nedeniyle zorluk çektiklerini belirterek, "Öğrenciyiz, artık el arabasına bineceğiz, ücretsiz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!