Öğrenciler kuyrukta beklemeyecek

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler kuyrukta beklemeyecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2013 13:43

İETT’nin geçen öğretim yılı başında başlattığı ve bu yıl da aynı şekilde devam ettirdiği çalışma sayesinde İstanbul’daki üniversiteleri kazanan öğrenciler indirimli kartlarını kayıt esnasında alacak. İETT’nin Yükseköğretim Kurulu ve üniversitelerle ortaklaşa yürüttüğü çalışmayla bu yıl 60 bin öğrenci indirimli kartını kuyrukta beklemeden alacak.

Haberin Devamı

İETT’nin öğrenci kuyruklarını bitiren ve ilk olarak geçen yıl hayata geçirilen indirimli öğrenci kartlarını kayıt esnasında teslim etme uygulaması bu yıl da aynı şekilde devam ediyor. Bu yıl genişletilen uygulamayla İstanbul’da bulunan sekiz devlet üniversitesinden 7’si, özel üniversitelerin de yarısından fazlasıyla anlaşma sağlayan İETT, bu üniversitelere kayıt yaptıran 60 bin öğrencinin indirimli seyahat kartını basarak okullara teslim etti.

Öğrenciler indirimli seyahat kartlarını teslim alırken yanında bir de broşür verilecek. Böylece özellikle Anadolu’dan okumak üzere İstanbul’a yeni gelen öğrenciler, kartın kullanım alanlarını, kart dolum noktalarını, kayıp-çalıntı durumlarında ne yapılması gerektiğini de öğrenmiş olacaklar.

Üniversitelerin çoğu ile anlaşma sağlandı

Öğrencilere kayıt esnasında kart verilmesi konusunda İETT ile anlaşan üniversiteler arasında Marmara, İstanbul Teknik, Yıldız Teknik, Boğaziçi, Mimar Sinan, Galatasaray ve Medeniyet Üniversitesi ile İstanbul Aydın, Beykent, İstanbul Gelişim, Yeditepe, Fatih, İstanbul Bilgi, Kültür, Bahçeşehir, Üsküdar, İstanbul Ticaret, İstanbul Kemerburgaz, Gedik, Fatih Sultan Mehmet Vakıf, İstanbul Şehir, Bezmialem Vakıf, ve Sabahattin Zaim Üniversitesi bulunuyor.

Haberin Devamı

Mobil araç uygulaması devam ediyor

İETT’nin öğrencilerin indirimli kart taleplerini yerinde karşılamak ve işlemleri hızlandırmak amacıyla hizmete aldığı mobil araç uygulaması bu yıl da devam edecek. İki adet araç İstanbul’da bulunan üniversitelerin kampüslerini dolaşarak kart almak isteyen öğrencilerin taleplerini anında yerine getirecek.

Öğrenciler e-randevu sistemi kullanmalı

Seyahat kartı talep eden kişilerin kuyruklarda vakit kaybetmesini önlemek, müşteri yoğunluğunu kontrol ederek hizmet kalitesini artırmak amacıyla bir süre önce e-randevu sistemine geçen İETT, aynı uygulamayı bu yıl da sürdürecek. Bireysel başvuruları en aza indirmeyi amaçlayan İETT, 01 Eylül - 31 Aralık 2013 tarihleri arasında randevusuz işlem yapılmayacağından öğretmen ve öğrencilerin müracaatlarını kurumsal ya da internet üzerinden online başvuru yoluyla yapmaları konusunda uyarıyor. Elektronikkart için e-randevular www.iett.gov.tr internet adresi üzerinden alınabiliyor.

Haberin Devamı

Elektronikkart hayatı kolaylaştırıyor

Kullanılmaya başlandığı 2009 yılından bu yana toplu ulaşıma hız kazandıran ve İstanbulluların hayatını kolaylaştıran elektronikkartlar, kopyalama ve sahtekarlığa karşı güvenirliği, kartın kaybolması halinde bakiyenin korunarak yeni karta aktarılabilmesi, uzaktan erişim imkanı ve yüksek bellek kapasitesi ile avantajlı konumunu sürdürüyor.

Elektronikkart Başvuru Merkezlerinin sayısı artıyor

İETT, hizmeti vatandaşın ayağına götürmek amacıyla halen İstanbul’un 14 farklı noktasında bulunan Elektronikkart Başvuru Merkezlerine yenilerini ekliyor. Bu amaçla Avrupa Yakasında Karaköy, Topkapı, Bahçelievler, Eminönü, Beşiktaş, Gayrettepe, Bağcılar, Avcılar, Beylikdüzü; Anadolu Yakasında Kadıköy, Pendik, Üsküdar, Uzunçayır ve Ümraniye’de bulunan merkezlere kısa süre içinde açılacak Zeytinburnu ve Altunizade de eklenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!